7.5.2017
Kategorie: Společnost

Jak dopadnou volby ve Francii? Zvítězí muslimové

Sdílejte článek:

VAVŘINEC KARST

Tak jako v Rakousku mám dojem, že ve Francii zvítězí muslimové. Je skoro jisté, že kolem deseti procent muslimů, kteří jsou ve Francii (Wikipedie uvádí „Římskokatolické křesťanství 83–88 %, islám 5–10 %” ) nebudou volit Le Pen.

[ad#clanek-respo]

Le Pen nebude volit sexuálně menšinově orientovaná menšina, protože nesouhlasí s manželstvím gayů. Osobně se domnívám, že manželství je svazek muže a ženy a pro svazek muže a muže, nebo ženy a ženy by si měli vymyslet jiný pojem, pokud se jim nelíbí pojem registrované partnerství.

Co se týče etnické příslušnosti (národnosti), tu je možno pouze odhadovat (Wikipedie uvádí „Zjišťovat rasu, etnickou příslušnost a náboženství při sčítání lidu je zákonem zakázáno. Je ale odhadováno, že 40 % francouzské populace má předka, který pochází z nějaké migrační vlny, což dělá z Francie etnicky nejrůznorodější zemi v Evropě – úroveň je srovnatelná např. s USA či Kanadou.“). Z uvedeného mám pocit, že Francie už skoro ztratila historické kořeny a začíná ztrácet Evropské hodnoty. Voliči této skupiny asi taky nebudou volit Le Pen.

Mladší voliči budou upřednostňovat Evropskou unii a tudíž proevropského kandidáta z důvodu možnosti pohybu v rámci Evropy, protože si myslí, že svobodný pohyb po Evropě zajistila EU. Spousta lidí i u nás ani neví co je Scheengenská dohoda, která byla pár roků před EU a volný pohyb občanů státu, které k této dohodě přistoupily, umožnila. Jak EU zajišťuje bezpečnost svých občanů dokládá současná migrace.

Za předpokladu, že zbytek voličů bude mezi Le Pen a Macrona přiměřeně rozdělen je téměř jednoznačné, že volby vyhraje Macron. Lidová filozofie říká „Když se dva perou, třetí se směje”.

Volební účast zmíněných skupin bych odhadoval větší, než u ostatních voličů. Z této úvahy vychází moje předpověď výsledků voleb ve Francii.

Kéž bych se mýlil.

[ad#pp-clanek-ctverec]
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (34 votes, average: 4,88 out of 5)
Loading...