21.9.2019
Kategorie: Společnost

Politická korektnost žere svoje děti

Sdílejte článek:

PETR ROBEJŠEK

Justin Trudeau je výstavní exemplář liberálního politika. Jeho názory se vždy pohybovaly přesně na hřebeni nejnovější vlny politické korektnosti. Až v poslední době začal mít potíže, protože přežít ve společnosti těch, kteří hlásají lásku, solidaritu a toleranci vyžaduje přinejmenším takovou ostražitost jako kempování v Mordoru.

Začalo to nevinně. Napřed se politicky korektní museli vyhýbat pouze zakázaným slovům, jako třeba „černoch“. Pak přibyla přikázaná slova, vyžadující již větší koncentraci. Když dnes nějaký politik mluví o voličích a ne o voličkách a voličích, tak má v určitých kruzích prachmizerné karty. Ale i to se dá zvládnout. Málokdo se tak obratně a dychtivě přizpůsobí jako vzdělanec. Chápejte, rukama se neuživí, tak co mu tedy zbývá.

Ale v posledních letech opravdu přituhuje. Politická korektnost se rozšířila i na činy a navíc se můžete provinit i zpětně. No a to se stalo Trudeaovi. V jeho životě totiž došlo k obludnému excesu. Ani ne před jedenácti lety vystupoval na večírku na téma Tisíc a jedna noc v masce Aladina se začerněnou tváří. Trudeau se teď sice omlouvá kdekomu, ale přesto vznikly oprávněné pochyby, jestli člověk s tak černou minulostí může zůstat kanadským premiérem.

A budoucnost politické korektnosti? Půjde-li to takhle dál, tak se blíží doba hledání prohřešků již v mateřince a posléze v prenatální fázi. Pak už je jen krůček k hříchům otců a (rychle dodávám) samozřejmě i matek. No a pak se kruh uzavře. Již za bolševika děti často odskákaly „zločiny“ rodičů.

Autor: Petr Robejšek 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,81 out of 5)
Loading...