7.8.2020
Kategorie: Multikulturní soužití

Martina Navrátilová čelí mediální kampani za nesouhlas se začleňováním transsexuálů do sportu

Sdílejte článek:

RADIM FIALA

Známá tenistka Martina Navrátilová čelí mediální kampani kvůli tomu, že podepsala dopis, ve kterém více než 300 sportovkyň vyjádřilo nesouhlas se začleňováním transsexuálů do sportu. Ten následně atletky poslaly Radě guvernérů National College Athletic Association. Přitom tento požadavek je naprosto racionální, neboť muži, kteří se nechají přeměnit na „ženu“, porážejí své ženské soupeřky, protože fyzická kondice a větší síla jim zůstala. Podobně se před časem vyjádřila i spisovatelka Jane Rowlingová. Ta upozornila na muže, kteří se deklarují jako ženy, ale na dámských záchodech mohou znásilnit ženy.

Atletky v zaslaném dopise žádají o spravedlivé a rovné podmínky pro ženský sport. Nechtějí, aby trans ženy mohly soutěžit s běžnými sportovkyněmi. Iniciativa zveřejnila výzvu svém webu. “Pevně věříme, že každý by měl mít příležitost soutěžit, ale skutečná sportovní parita pro ženy vyžaduje ochranu ženských sportů pro biologické ženy,“ uvádí se v dopise.

K lidem, kteří mají problém s identitou, máme mít soucit. Nelze ale trans-gender či homosexualitu klást za vzor chování pro společnost a za něco, co má být obdivováno.

Jak poukázal ve svém článku pro Českou Pozici Pavel Matocha, ragbyoví rozhodčí v Británii pod podmínkou nezveřejnění svého jména upozornili novináře listu The Times, že v tamní ženské lize nastupují i vousaté a překvapivě svalnaté hráčky, ale vedení ragbyové asociace varovalo rozhodčí, aby nezpochybňovali ženskost hráček/hráčů ženského týmu. Někteří rozhodčí proto soutěž opouštějí. Považují totiž přítomnost takových lidí nejen za neférovou, ale i za velké riziko zranění soupeřky…

Matocha upozorňuje, že i v nekontaktních sportech, jako je atletika nebo tenis, je rozdíl výkonů mužů a žen, a dokonce již v dětských kategoriích kluků a dívek, natolik velký, že nemohou soutěžit v jedné kategorii, a proto jsou oddělené závody mužů a žen téměř ve všech sportovních disciplínách.

Cyklistka, bývalý muž, McKinnonová nedávno obhájila titul mistryně světa v dráhové cyklistice, když své soupeřky, které se narodily jako dívky, výrazně předjíždí. Nikdo se s ní/m nemůže měřit a její/jeho soupeřky i fanoušci se domáhají změny pravidel, aby transgenderové cyklistky nesměly závodit s normálními ženami.

Šílená neomarxistická genderová ideologie tvrdí, že pohlaví je sociální konstrukt (a je libovolně volitelné a měnitelné), nikoli biologická danost. Sociální inženýři pak chtějí, aby si chlapci hráli s panenkami, nosili šatičky a v dospělém věku, aby kojili či rodili děti. To je proti přírodě i proti zdravému rozumu. Nemyslíte? A nyní někteří genderisté dokonce tvrdí, že existuje 100 pohlavních identit… A proč ne rovnou 1000? A proč ne 10 000?

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 4,56 out of 5)
Loading...