7.12.2020
Kategorie: Společnost

2021 bude nejkatastrofičtějším rokem naší historie

Sdílejte článek:

REFORMY.CZ

Šéf Světového potravinového programu OSN (WFP) vydal apokalyptickou předpověď o roku 2021 s varováním, že v nadcházejících měsících přijde „katastrofální“ humanitární krize, která bude nejhorší za více než 100 let.

Šéf WFP David Beasley v pátek na Valném shromáždění Spojených národů vyslal varování.

Varoval, že teď 270 milionů lidí „kráčí k hladomoru“ a že v některých zemích je hlad už „na obzoru.“

„Rok 2021 bude, na základě toho, co vidíme v tomto stadiu hry, doslova katastrofický,“ varoval Beasley s dodatkem, že „protože jsme utratili 19 bilionů $, tak peníze pro rok 2021 nejspíš nebudou k dispozici,“ i když už začal ekonomický propad.

Rt.com hlásí:

Když Beasley řekl, že pandemie a politiky vládních lockdownů vyvolávají znepokojivé trendy, tak prohlašoval, že „léčba nemůže být horší než choroba kvůli účinkům ekonomického rozvratu,“ a uvedl, že „člověkem vyvolané konflikty“ v tom také sehrávají svoji roli, přičemž jmenoval probíhající války v Sýrii, Jemenu a v Jižním Súdánu.

„Některé z těch válek musíme ukončit. Musíme s těmi válkami skoncovat, abychom dosáhli cílů trvale udržitelného rozvoje, po nichž toužíme,“ řekl, když o těch konfliktech, zdravotních krizích a hrozícím hladomoru mluvil jako o „ledovci před Titanikem.“

V srpnu tento šéf WFP říkal, že do konce roku by počet lidí trpících podvýživou mohl vyskočit o 80 procent, když varoval před „hladem biblických proporcí,“ hladovění ohrožuje miliony lidí. Mezitím UNICEF v květnu předpověděla, že v následujících šesti měsících asi zemře 1,2 milionu dětí do pěti let spolu se zdůrazňováním vzepětí úpadku přístupu ke zdravotní péči „kvůli lockdownům, zákazům vycházení a rozvratu dopravy.“

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 3,30 out of 5)
Loading...