5.4.2016
Kategorie: Společnost

Čínská medicína

Sdílejte článek:

RED HOOK 05|04|2016

„Prezident Zeman je ve skvělé zdravotní kondici a neexistuje žádná překážka, aby mohl znovu kandidovat.“ Tohle řekl Martin Holcát, který vede zdravotní konzilium, které se o našeho hradního atleta stará. A mně spad kámen ze srdce, protože když jsem naposled viděl našeho Taťku největšího v telce, měl jsem pocit, že už to má týden za sebou. A teď vím, že jsem se splet.

[ad#clanek-respo]

Prostata kojence a bystrá mysl a plíce jak dva kovářský měchy. A konzilium o něj pečuje a jsou v něm samí potřební lidé. Jen tak namátkou – je tam dermatolog, oftalmolog, logoped, kineziolog, kynolog, otorinolaryngolog, protetik, aromaterapeut, dětský psychiatr a na telefonu působící guru Jára.

A jak tady byl ten čínský prezident, tak prezidentu Zemanovi věnoval jednak mapu naší republiky, kterou znázorňoval jeden veliký kanál a pak už nic a taky mu věnoval dřevěnou krabičku plnou léků, které využívá tradiční čínská medicína. To je ta medicína, která zažila největší rozmach ve středověku a díky níž se tehdy Číňani v průměru dožívali neuvěřitelných sedmadvaceti let. Pak byla tahle medicína zapomenuta a pak ji objevil Mao Ce-tung, což byl jeden z velikých světových gentlemanů.

A v krabičce byl taky rozemletý hadí kořen a pan prezident Zeman si ho ubalil a zahulil a pak dvě hodiny pogoval ve Španělském sále jako Italský hřebec, kterého kdysi hrál mladý a nadějný Stallone.

A Číňani, ještě než to tady všechno zatopí chystaný kanál, postaví v Hradci Králové kliniku, na které se bude provozovat tradiční čínská medicína a pokud tam bude chodit dostatečný počet lidí, přestanem mít starost s vyplácením důchodů, protože nebude komu. Což mi přijde krásné.

A už je to skoro stopro, že k nám budou chodit domů úředníci a budou kontrolovat jestli máme umytej hajzl a pak taky, čím topíme. A náměstkyně ministra životního prostředí tvrdí, že tímhle chce vláda lidi vychovat. Což chápu. Podle vlády je tady dav nevycválanejch debilů, které je potřeba vychovávat od rána do rána. A řezat a lámat v kole a ono to matko pude. A bolševici na to koukaj a tečou jim vzteky slzy, protože jim dochází, že oproti dnešním vedoucím smažkám jeli sotva na čtvrt plynu.

A premiér Sobotka k tomu mlčí, protože dává dohromady třista mega, které jeho partaj s péčí řádnejch hospodářů prosrala na penále a má je zaplatit doktoru Altnerovi. A tihle píčusové nám plebsu vykládaj, že si musíme zvýšit finanční gramotnost a bejt obezřelí a hospodařit s rodinným rozpočtem rozvážně a sami to jsou hovada neuvěřitelný, který ani neznaj úrokovej počet. To by se jeden fakt posral.
Mno.

[ad#clanek-respo]

Tačvúd s Gekonem se mě ráno ptali, co je to ta čínská medicína. Přesněji, co je to akupunktura. Jsem jim řek, že to je v kostce o tom, že ze sebe člověk udělá jehelníček a doufá, že to okolí nebude vadit. Se na mne koukali divně.

Dnes bude hezky. Teplo a vlídno a prostě jaro je tu a já mám radost.

To je zatím vše.

Jo – nemusíte mi psát, že si vymejšlím, že přeháním, že zlomyslně karikuji a tak. Já to totiž vím…)

ZDROJ: Zelený Škraloup

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 3,77 out of 5)
Loading...