22.12.2020
Kategorie: Multikulturní soužití

Skandál vrhl stín na Miss Francie 2021

Sdílejte článek:

LUBOMÍR STEJSKAL

lubomir-stejskal46696083_0V sobotu 19. prosince se konala soutěž Miss France 2021. V zábavním parku Puy de Fou na západě země. Kromě přehlídky ženské krásy, půvabu, šarmu a elegance přinesla také ukázku té nejpokleslejší hanebnosti.

Vítězkou se stala Miss Normandie Amandine Petitová. První vicemiss pak královna krásy Provensálska April Benayoumová. A právě ona se stala obětí oné hanebnosti.

APRIL1Sotva se totiž přiznala ke svému původu, ten označila jako italsko-izraelský (izraelskou čili židovskou polovinu rodičovského páru představuje její otec), objevily se na sociálních sítích, zejména na Twitteru, nejhorší antisemitské urážky. Média citují dvě: „Na tohle Hitler zapomněl“ a „Nehlasujte pro Židovku“.

Je to ten nejhnusnější antisemitský odpad, jaký si lze představit.

Jistěže problém nezůstal bez odezvy. Reakce přišla nejen ze strany státního zastupitelství, které případ začalo vyšetřovat. Ostré odsouzení vyjádřily samozřejmě židovské organizace a také francouzští politici. Ministr vnitra Gerald Darmanin řekl, že je hluboce šokován přívalem antisemitských útoků proti Miss Provence (rozuměj April Benayoumové). „Nenecháme to jen tak. Hanba autorům,“ dodal.

Solidaritu s April vyjádřili mnozí další.

Renaud Muselier, někdejší francouzský poslanec Evropského parlamentu zastupující provensálský region, označil útoky za „ohavnost“. Zdůraznil, že slečna Benayoumová je „Francouzka italského a izraelského původu, z Provence, z jihu a dokonale reprezentuje náš region a naši zemi“.

O „extrémním zklamání“ hovořila i vítězka soutěže, Amandine Petitová.

APRIL2Zklamání všech slušných lidí doprovází maximální znechucení nad počínáním netolerantních primitivů. Je to zároveň důkaz, že obavy ze vzrůstajícího antisemitismu, na který poukazují židovské organizace v diaspoře i politici v Izraeli, nejsou projevem nějakého paranoidního vidění světa. Jde o drsnou realitu.

Je samozřejmě odsouzeníhodné, když se obětí nenávistných útoků stávají Židé, na prvním místě ultraortodoxní, kteří se svým vzezřením poněkud liší od ostatní populace (oděvem, plnovousem, pejzy apod.). Lze rozumět (nikoli souhlasit!) tomu, že bezmozkovité omezence, pro něž je tolerance a respekt k bližnímu něčím naprosto neznámým, tato odlišnost dráždí a provokuje k útoku.

Co ale spustilo lavinu hnusných urážek vůči nádherné mladé dívce, toho času (formálně vzato) druhé nejkrásnější v celé Francii? Proč se kvůli částečně židovskému původu April Benayoumové stala z Twitteru tak odpudivá páchnoucí žumpa?

Opět se potvrdilo, že protižidovská nenávist není vyvolána pouze vnějšími faktory. Kdyby April svůj původ neuvedla, nikdo z těch, kdo způsobili hnusný antisemitský skandál by na ní nepoznal, že má částečně židovské kořeny. Vždyť čím se na první pohled liší od vítězky soutěže?

Ano, máme tu další děsivý důkaz, že antisemitismus je hluboce zakořeněn v myslích velké části populace. Je to zlo, které nelze ničím ospravedlnit; mor, s nímž je třeba bez ustání bojovat. Jako s terorismem, jako s koronavirem, jako s nebetyčnou lidskou hloupostí, tupostí a idiocií.

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 3,97 out of 5)
Loading...