20.11.2015
Kategorie: Společnost

Zeman podle Sobotky šíří nenávist. A co šíříš ty, Sobotko?

Sdílejte článek:

LEA VOJTEKOVÁ 20|11|2015

Premiér Bohuslav Sobotka ostře kritizoval prezidenta Miloše Zemana za jeho úterní vystoupení na Albertově. Zeman se podle něj svým projevem zařadil mezi populisty parazitující na strachu lidí z IS. Legitimizuje prý také šíření xenofobie a nenávisti, řekl premiér Hospodářským novinám. Já jsem na Albertově byla, projev prezidenta Zemana jsem slyšela na vlastní uši a neshledávám na něm nic extrémistického ani nenávistného.

[ad#hornisiroka]

Miloš Zeman mluvil o tom, že jiné názory by neměly být umlčovány nálepkami typu xenofob, rasista, fašista. Mluvil o tom, že bychom neměli podléhat diktátu nikoho z venku a měli bychom o svých záležitostech rozhodovat sami. Mluvil o tom, jak média lžou a šíří propagandu (každý, kdo někdy sleduje ČT musí dát prezidentovi za pravdu). Taky mluvil o tom, že v České republice žije bez problémů půl milionu cizinců. Problém tedy není v tom, že by Češi byli xenofobové nebo rasisté, problém je v jisté kultuře, která je s tou naší neslučitelná.

sobzemisl

Takže to Vám, pane Sobotko, přijde nenávistné? Od kdy se pravda zaměňuje za nenávist? 

A teď se, pane Sobotko, držte.  Američtí politici včera schválili přísnější pravidla pro přijímaní uprchlíků ze Sýrie a Iráku. Podle návrhu zákona by se nově musel za každého běžence zaručit ředitel FBI, ministr vnitřní bezpečnosti a ředitel zpravodajských služeb a potvrdit, že dotyčný nepředstavuje bezpečnostní riziko.

Přijmete i Vy takovou zodpovědnost? Nebo je taky zařadíte mezi xenofoby, kteří šíří nenávist? A to si představte, že jim jde o bezpečnost jejich občanů. Fuj, rasisté a xenofobové. Dokonce jeden z těch politiků prohlásil: ,,Zajistit bezpečnost je lepší než později litovat.” No chápete to? Takové extrémní myšlenky! Taky řekl: ,,Američany znepokojuje, že by se do USA mohli dostat teroristé”. On jim nenadával do fašistů? Co to má být? Doufám, že Vy, pane Sobotko, Federica Mogheriniová a další politici je potrestáte tím, že už do Ameriky nikdy nepojedete. EU by mohla uvalit sankce na všechny hollywoodské filmy, vždyť i ČT pořád říká, že terorismus a uprchlická krize spolu nesouvisí.

V Americe zřejmě politici chápou, že mají mandát od občanů a voličů, tudíž mají zastupovat jejich zájmy. Ne zájmy EU, jak to teď děláte Vy (Sobotka a spol.). A ještě přitom urážíte prezidenta Zemana, který jako jeden z mála chápe význam slova “zastupitelská demokracie”. Zeptal jste se voličů, jestli s Vámi souhlasí?

Pane Sobotko, prezidenta Zemana obviňujete z jakéhosi šíření nenávisti a xenofobie. Zřejmě nevíte, že kritika náboženství je v Evropě chráněna Úmluvou. S odkazem na zavedené case-law Evropského soudu pro lidská práva upozorňuje Parlamentní shromáždění Rady Evropy státy, že satira – včetně satiry neuctivé – a informace, které jsou útočící, šokující nebo zneklidňující, včetně kritiky náboženství, jsou chráněny jako součást svobody projevu článkem 10 Evropské úmluvy o lidských právech.

Co jsou potom ex-muslimové, kteří v islámu vyrůstali, znají ho velice podrobně a teď před ním varují? Xenofobové? Těžko. Rasisté? To už vůbec ne.

[ad#velkadolni]

Kritici islámu jsou v islámských zemích trestáni (většinou zabitím, v lepším případě vězením). U nás jsou kritici islámu označováni jako extrémisté. Ale ti, co kritiky islámu takto označují, se vlastně chovají jako diktátoři z islámských zemí. Jenom zatím (naštěstí) nemají tu moc posílat tyto kritiky na popraviště nebo do vězení (ovšem někteří by už moc chtěli). Zatím nejsme v islámských zemích a máme svobodu slova. I když se to možná některým nelíbí…

Pane Sobotko, zkuste se zamyslet nad touto větou: Jestliže je islám náboženstvím míru, neměli by být jeho extrémisté extrémně mírumilovní?

Miloš Zeman žádnou nenávist nešíří. Naopak Vy, pane Sobotko, šíříte lži a demagogii…

ZDROJ: Lea Vojteková

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 4,81 out of 5)
Loading...