21.10.2022
Kategorie: Politika

Organizovaný zločin v Brně

Sdílejte článek:
TOMIO OKAMURA
.
To je tedy fičák. Na povrch dnes krátce po sobě vyplouvají další a další nová zjištění policie v nové kauze organizovaného zločinu v nejvyšších patrech stran Fialovy vládní koalice ohledně kupčení s městskými byty v Brně. Větší část úplatků byla podle dokumentů, které získali reportéři webu Aktuálně.cz, předávána vlivnému politikovi místní ODS Otakaru Bradáčovi. Primátorkou Brna je přitom Markéta Vaňková z ODS, přičemž poslancem za Brno je i premiér Petr Fiala (ODS).

Do kauzy je přímo zapleten také místopředseda KDU-ČSL Petr Hladík, v jehož kanceláři předevčírem zasahovala policie. Zprivatizujte byty, tlačil podle Mf Dnes Petr Hladík na starostu Židenic Aleše Mrázka při schůzce na brněnském magistrátu, ať Židenice dům odevzdají Brnu, a to jej bude moci prodat. Schůzka je podle zjištění Mf Dnes klíčová: ukazuje, jakou roli hrál náměstek Petr Hladík v aktuální kauze, kdy sedm obviněných lidí a dvě firmy měly ovlivňovat privatizace bytových domů v Brně.
.
Podle policie obvinění upláceli nájemníky, kteří pro ně městské byty kupovali a přenechávali jim je. Ve skutečnosti byty koupili za třetinovou cenu, a pak draze prodali. Podle pátrání Mf Dnes se Hladík a další členové moravské KDU-ČSL dobře znali s hlavním obviněným – podnikatelem a majitelem taxislužby v Brně Michalem Horkým, kterého policie označuje za hlavu celé organizované skupiny.
.
Policie nyní obvinila sedm lidí z účasti na organizované skupině, přijetí úplatku, podplácení, zneužití pravomoci úřední osoby a porušení povinnosti při správě cizího majetku, protože podle ní ovlivňovali prodej městských domů. Ty si podle privatizačních podmínek mohli koupit jen nájemníci, kteří v nich žili. A jen tam, kde privatizovat byty chtělo alespoň 70 procent nájemníků. „Nájemníky proto upláceli desetitisícovými částkami, aby se stali zájemci o byty v privatizaci, koupili je a pak přenechali jim,“ popsal MF DNES zdroj blízký vyšetřování. „Městské byty tak organizovaná skupina získávala za ceny, které neodpovídaly tržním. Městu tak vznikla škoda velkého rozsahu,“ popisuje jeden z policejních dokumentů.
.
Místopředsedu vládní KDU-ČSL Petra Hladíka navrhuje premiér Petr Fiala (ODS) a ministr a předseda lidovců Marian Jurečka na nového ministra životního prostředí. Hladík je zároveň náměstkem brněnské primátorky Markéty Vaňkové z ODS.
.
Policie zasahuje i v kanceláři vlivného lidoveckého politika a advokáta Filipa Ledera. Trestní řízení je vedené pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu účasti na organizované zločinecké skupině, podplácení a legalizace výnosu z trestné činnosti. Policisté nedávno v Brně zasahovali kvůli bytům také ve spojitosti s radnicí Brno-střed. V souvislosti s touto městskou částí je obviněno osm lidí, dva z toho jsou ve vazbě. Jedním je předseda bytové komise a politik ODS Otakar Bradáč.
.
Po vládním hnutí STAN Víta Rakušana s propojením na vládní TOP09 v kauze organizovaného zločinu v Praze pokračuje organizovaný zločin a korupce v další vládní straně? A premiér Petr Fiala z ODS všechno toleruje.
.
Přijďte 28.10. v 14h do Brna na demonstraci za demisi vlády na náměstí Zelný trh vyjádřit nespokojenost s Fialovou vládou!
Vystoupí tam Tomio Okamura a další. Pojďme říct vládě hlasitě STOP zdražování, STOP válce, STOP rozkrádání naší země!
.
TOMIO OKAMURA, FB
Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (38 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
70 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)