9.4.2022
Kategorie: Ekonomika

Chce to asi silnou modlitbu a pak hodně, hodně silného panáka

Sdílejte článek:

Inflace vyšší jak pět procent vždy podle makroekonomů znamená “pád na držku” většiny obyvatelstva. My v únoru měli 11,1 procenta a během března už to asi letělo, skrze ceny pohonných hmot a energií, jako letadlo nahoru.

My do této šílené situace vstupujeme s dluhy, které nasekaly předchozí neuvěřitelné kreténské a restriktivní kroky Babišovy vlády skrze ten směšný covid.

Tedy jsme v situaci, když to řeknu srozumitelně a po mém, co říkám pacientům a jejich blízkým, jako chudák nešťastník v okamžiku, kdy předtím prošel například dlouholetou tuberou, pak resekcí žaludku skrze vředy, pak dostal zánět slinivky – a mezitím prodělal tři infarkty a dostal cukrovku.

A když už byl skoro na lopatě a začal se tak trochu mátořit z toho nejhoršího, tak mu zjistili rakovinu s rozsevem metastáz.

To je přesně případ současné ekonomiky ČR vzor 2022. Jenže to se týká drasticky nás všech, našich dětí, našich vnuků. A my můžeme jen přihlížet bezmocně šílencům typu krasoducha Fialy, jenž postává v saku a s šálkem kávy a s dýmkou uprostřed vinohradů (dnes s jeho modroknížkařským dioptrickým pseudodhodlaným výrazem rusobijce v jemu absolutně neslušivém trapném blembáku), člověka, který si ve svém životě nevydělal jedinou korunu jinak, než, že ji v podstatě jen ukradl ve svém platu státního zaměstnance – učitele a dnes politika – z našich daní.

Přesto optimistický den přeji. Ale chce to asi silnou modlitbu a pak hodně, hodně silného panáka.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
16 komentářů