3.5.2021
Kategorie: Politika

EU, Euroarmáda a NATO

Sdílejte článek:

LUBOŠ ZÁLOM

lubos-zalom8847970_0Eurosocialisté nám budou k sedmnáctému výročí našeho vstupu do Evropského svazu tvrdit, že pokud bychom nebyli členy tohoto socialistického politického projektu, schramstne nás Rusko. Tohle je ve skutečnosti obrovská myšlenková past.


Protože ve skutečnosti je to zcela naopak.

I když s tím mnozí taky-pravičáci nebudou souhlasit, naší bezpečnostní zárukou je spojenectví s Amerikou. Ale to je ve skutečnosti v rozporu s naším zapojením do Evropského svazu.

[ad#article_et21]

EU je projektem Německa a Francie (a to především Německa), a tyto země se dlouhodobě snaží hrát roli, která je nezávislá na Americe. Od toho pramení snaha eurosocialistů ustanovit jakousi Evropskou armádu. Protože si uvědomují, že suverenita, to jsou ve skutečnosti bajonety vojáků. Jenomže až se to stane, až se skutečně ustanoví Evropská armáda pod modrou vlajkou se žlutými hvězdami, vznikne zde obrovský tlak na rozpuštění NATO. Proč bychom měli mít NATO, když zde máme vlastní EuroArmádu?

Jenomže protože neexistuje žádný evropský národ, nemůže existovat evropská armáda. NATO má smysl jako aliance svébytných národních států – ale europojetí kolektivní obrany bude jiné. Bude to armáda, která porobí Evropu ve jménu Německa a Francie. Takže Německa. A pokud by Rusko mělo mocenské choutky směrem na západ, taková armáda nebude schopná obrany. Proč by Rumun, Maďar nebo Slovák měl bránit berlínské a pařížské politiky? Taková armáda bude neschopná hájit politické cíle. A domnívám se, že tato neschopnost povede k jedinému: k tomu, že nás EU prodá. A naši eurofanatici také. Prodají nás Rusku, bude-li to pro ně výhodné. Členství v EU s dlouhodobým výhledem na vznik EuroArmády je pro nás bezpečnostním rizikem! A já bych si moc přál, abychom se nemuseli dočkat toho, že budu moct říkat, že jsem měl pravdu.

  • Luboš Zálom, fb
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 3,56 out of 5)
Loading...
5 komentářů