3.6.2022
Kategorie: Ekonomika, Exklusivně pro PP

Vláda káže o vodě a víno teče proudem

Sdílejte článek:

JINDŘICH KAREL

Česká republika “žije” údajně třetím zvýšením důchodů, které jakoby iniciovala vláda Petra Fialy.

.
Jedná se o ( na první pohled ) zajímavou informaci, která ovšem vytěsňuje z procesu informování veřejnosti zcela zásadní příčinu navýšení důchodů. A takovou příčinou rozhodně není ( jak by se mohlo zdát ) růst inflace, který vládě Petra Fialy zřejmě vyhovuje, nýbrž zmocňovací ustanovení zákona č. 155/1995 Sb. v platném znění.
.

Při kritickém zkoumání “senzační zprávy” o tom, že vláda Petra Fialy potřetí v tomto roce zvyšuje důchody lze snadno dospět k závěru, že se má celá záležitost okolo údajného rozhodování vlády poněkud jinak, než jak je prezentována veřejnosti.

.
Je rozdíl, když vláda rozhoduje, protože chce, a když rozhoduje, protože musí.
.
Z běhu věcí, lhůt a procesů, které se týkají důchodové politiky a strategie vyplývá jednoznačně, že k navýšení důchodů nedochází z iniciativy vlády, ale děje se tak z podstaty zákona.
.
V daném případě dochází tedy k navýšení mandatorních výdajů, které vláda Petra Fialy nemůže obejít.
.

Pro představu viz. dokument Ministerstva práce a sociálních věcí č.j. MSPV-2022/15215-510/1 a dokument Legislativní rady vlády č.j. 145/2022, to vše v návaznosti na zmíněný zákon č. 155/1995 Sb..

.
V kontextu zuřivého potírání politicky a sociálně nekonformních názorů a informací nelze nevzpomenout výrok samozvaného zvěstovatele pravdy ve službách Bezpečnostní informační služby o tom, co je to dezinformace. 
.
V tom ohledu považuji za důležité apelovat, a apeluji proto jako občan na Úřad vlády, potažmo vládu Petra Fialy, aby se vyvarovali šíření dezinformací, respektive neúplných či dokonce lživých tvrzení, která jsou způsobilá svým manipulativně konstruovaným obsahem navodit u veřejnosti pocit, že vláda pro lidi ( v tomto případě pro důchodce ) něco dělá, a k tomu z vlastní iniciativy.
.
Nápověda panu premiérovi “zdarma” by mohla znít například následovně. Postačilo by sdělit národu, že vláda Petra Fialy výjimečně respektovala zákon a přijala opatření k navýšení důchodů. Sice by to neznělo tak pompézně, a vláda Koalice SPOLU by nebyla za tak úžasnou jak se tváří, ale nebyla by vnímána jako vláda, která se chlubí cizím peřím.
.
Jako občanovi mi vadí velice způsob, jakým v naší zemi vládne vláda Petra Fialy. V mnohém vnímám situaci jako výrazně horší, než za vlády Andreje Babiše.
.
Vnímám též “originální” kritiku zastánců současné vlády, kteří se vymezují proti účastníkům protivládních demonstrací. Poukazují na to, že protivládním demonstrantům chybí zuby, vlasy, a také se opakují narážky na jejich oděv. Účastníci protivládních demonstrací jsou často kategorizovaní jako chudí bezdomovci nebo sociálně zkrachovalé existence bez perspektivy.
.
Jako účastník protivládních demonstrací, který má málo vlasů, kterému chybí zuby a nevěnuje pozornost aktuálním módním trendům si kladu stále častěji otázku, proč je stávající vláda tak neschopná.
.
Česká republika má přeci vládu, ve které sedí osoby bohaté, kvalitně oblečené, většinou z dostatečným množstvím vlasů, zubů. Ve vládě nesedí bezdomovci nebo snad sociálně zkrachovalé existence.
.
Domnívám se v tom ohledu, že o zubech a vlasech nebo o penězích problém politické neschopnosti není.
.
Řešením aktuálně nedobré politicko sociální situace v České republice je podle mého názoru zahájení nového budování právního státu a příklon zpět k ideálům demokracie a svobodné občanské společnosti.
.
Takové řešení přirozeně nemůže vyhovovat a nevyhovuje osobám, které kořistí minimálně od roku 2013 na pošlapávání právě těch ideálů, kterých zneužily k uchopení moci v naší zemi.
.
Pokud by totiž přistoupily takové osoby na “novou roli” budování právního státu a příklonu k ideálům demokracie a svobodné občanské společnosti, sami by se staly takové osoby zkrachovalci, a to ve všech směrech.
.
Republice zdar!
Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 4,95 out of 5)
Loading...
9 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)