31.5.2023
Kategorie: Společnost

Akademie věd je zřejmě nevyčerpatelným zdrojem ideologů

Sdílejte článek:

VLADIMÍR ČÍŽEK

Dnes při snídani jsem si neprozřetelně pustil vysílání ČT24. Joj, to jsem fakt neměl dělat! Vystoupil zde expert. Už ne na Covid, ale šlo o nanotoxikologa a molekulárního epidemiologa. Jméno není důležité, nejde o kritiku jedné osoby. Jde o model. Iluzi již viděného – déjà vu. Iluzi expertů na Covid, kteří přes dva roky dostávali prostor na obrazovkách a servilně kázali většinou něco, co se později ukázalo být pořádnou ptákovinou.

I tento dobrý muž začal kázat. Ideologická desetiminutovka spočívala v následujících sděleních:

Plynové kotle jsou fuj, produkují metan, a je tedy správné, že je chce slovutná expertní rada zakázat. Plynové sporáky jsou fuj, děti z nich mají o 12-13% vyšší riziko astmatu, a je správné, že je chtějí některé státy USA zakázat. Soudruh vědec ani tuhle blbost nezpochybnil, a zapomněl zmínit, že jen málokteré dítě je natolik pitomé, že by sedávalo při vaření v kuchyni s nosem u sporáku nebo přímo na plotně, a zhluboka inhalovalo toxické zplodiny.

No dobrá. Možná máte pravdu. Já nevím, ve zplodinách jednotlivých druhů vytápění se nevyznám. Ale měl bych pár všetečných otázek.

Nejprve pro pana experta:

Kde jste seděl celé ty roky, kdy vláda propagovala plynové kotle a dávala na ně kotlíkové dotace? Je normální na něco dávat dotace a pak to zakázat? Jste-li nanotoxikolog, kde jste byl v době covidové, abyste varoval před riziky nanočástic z roušek? Jste-li nanotoxikolog, nemohl byste, prosím, prozkoumat lipidové nanočástice z mRNA vakcín, jestli jsou tak bezpečné, jak je nám předkládáno?

A též dotazy pro ČT:

Proč znovu dáváte prostor k vyjádření jen jedné straně? Proč nepozvete i někoho s oponentními názory, někoho, kdo by třeba řekl, že zelený ekoterorismus podle pološíleného německého profesora není to pravé ořechové? Vždyť už i nejzelenější ministr německé vlády troubí na ústup. A možná by bylo dobré říci, na čem budou lidé vařit, když jim zakážete sporáky? A čím budou topit? A co se stane, když zapojíme do sítě miliony fotovoltaik, miliony tepelných čerpadel a miliony elektrických sporáků?

Jsem zvědav, s jakou frekvencí se budou podobní experti na obrazovkách objevovat. Jestli ČT najela na model „Covid“, obávám se, že denně. Masážní stroj redaktorů (mozkomorů) ČT opět pojede na plné obrátky.

Krásný den bez kotlů a bez sporáku vám přeje VČ.

P.S. mimochodem, větším rizikem (podle jedné práce až čtyřnásobným) pro astma dětí je třeba očkování – ale o tom asi v ČT nikdy mluvit nebudete, že?

 

blogosvet.cz

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
15 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)