4.10.2019
Kategorie: Exklusivně pro PP, Politika

Jak se v Bruselu chrání „Náš evropský způsob života”

Sdílejte článek:

LUBOMÍR VYLÍČIL 

vylicilTak už je šídlo z pytle venku! Konečně víme, pro co si Evropská unie vymyslela pojem „Ochrana našeho evropského způsobu života”. A jak si tu „ochranu” v praxi představuje.  Není to vůbec nic pěkného.

Ale popořádku. Nová, nastupující předsedkyně Evropské komise, Ursula von den Layen, zřídila ve „své” komisi jeden zbrusu nový, dosud neexistující post. Místo eurokomisaře s portfóliem „Ochrana našeho evropského způsobu života”. A přihodila mu k tomu také místopředsednictví „své” eurokomise. Aby bylo vidět, za jak důležité tohle téma považuje.

Pokrokářům a globalistům se z toho okamžitě udělalo rudě před očima. Evropský způsob života! Není to už otevřený, xenofobní fašismus?  Ale jekot aktivistů, stejně jako neziskový řev o „rasýzmu” a propagaci „bělošské nadřazenosti”, jak rychle vzplanul, tak stejně rychle skončil. Zavládlo ticho po pěšině.

Proč, to se objasnilo před pár dny, po „grilování” kandidáta na příslušného eurokomisaře. Co z Řeka Margaritise Schinase při tak zvaném „slyšení” vypadlo, koluje zatím jen v menší části německy hovořícího prostoru. Díky nefalšovanému zděšení rakouských účastníků „grilovačky”. (zde a zde).

Ve stručnosti:  budoucí komisař například plánuje zrušit jakoukoli možnost kontroly na vnitřních hranicích, zamýšlí nahradit stávající Dublinská pravidla „distribučním klíčem” a chce podporovat legalizaci migrace jako svou „klíčovou prioritu”. Tak zvané „zapojení nevládních organizací” pak považuje za klíčovou součást řešení této problematiky. Podle dost vyděšených Rakušanů chce Margaritis Schinas prostě otevřít vnější hranice EU každému, kdo se rozhodl přijít. V plné a vědomé součinnosti s pašeráckými neziskovkami.

Současně také Schinas zamýšlí změnit povolení k pobytu pro žadatele o azyl tak, aby jim usnadnila získání podpory na evropském trhu práce. Proti takovému zasahování do sociální oblasti, která je výsostnou parketou každého jednotlivého státu Unie, se už ozval i generální tajemník Rakouské FPÖ. Jen u nás nic. Nikde ani zmínka. Jako by se nás to netýkalo….

Ovšem až tak velkým překvapením páně Schinasova slova nejsou. On se jen aktivně a iniciativně snaží plnit své zadání. V pověření, nazývaném vznešeně Mission Letter, mu ho zaslala samotná von Layen. Písemně. (k nahlédnutí zde). V záplavě vzletných frází, se tu skrývají perly, jako: „Evropský způsob života je postaven na solidaritě, klidu mysli a bezpečnosti. Musíme řešit a omezit legitimní obavy z dopadu nelegální migrace..” nebo „Budete koordinovat náš celkový přístup a pracovat na novém paktu o migraci a azylu. Musíme se podívat na všechny aspekty, včetně vnějších hranic, systémů azylu a návratu, schengenského prostoru volného pohybu a práce s našimi partnery mimo EU…” Až k završující, úderné větě: „V rámci toho chci, abyste se zaměřili na vytváření cest k legalizaci migrace”.

Takže, už víte, co je to „náš evropský způsob života”?

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 4,89 out of 5)
Loading...