7.10.2018
Kategorie: Společnost

Volební zklamání, ale i trocha motivačního optimismu

Sdílejte článek:

MIROSLAV JAHODA

Zdá se, že hodně lidí je volbami zklamáno, někteří až propadají úplnému pesimismu. Já budu zase nesnesitelně optimistický a motivovaný.

[ad#textova1]

Myslím, že něco až tak strašného se nestalo. Ukončilo se politické zoufalství v podobě Zelených, Hnít Brno, ČSSD a ANO už v Praze nevyhrálo.

V Brně se ukázalo, že není až tak zeleno, jak to podle minulého vedení vypadalo. 6 Pirátů není zas taková hrůza. Samozřejmě přijímám námitku, že v Praze se zelení pouze přelili jinam. Akorát si myslím, že je to stejné jako minulé volby v Brně. To, že jsou ti politici zelení vnímáme my, co politikou žijeme. A takových “bláznů” ve společnosti není zas tak moc.

Ty strany nikde veřejně neřekly, jak se chovají např. v Evropském Parlamentu, v příp. slepence TOP09. Měla TOP+ na plakátu někde “v EU hlasujeme proti České republice”? Neměli. A většina voličů to nemá šanci zjistit. Spousta voličů těchto uskupení se domnívá, že volí pravici a proti Babišovi. Řekli Piráti, že podporují radikály, kteří v Německu rozbíjí výlohy? Neřekli.

Já považuju za dobrý vývoj, když voliči odhalí, co je strana zač, jako se to stalo v případě zelených a Hnít Brna. A ano, v Praze to pouze přelili zeleným v jiných stranách, ale v tom Brně už ne.

Je úkolem lidí, co se zajímají o politiku, aby o politice psali, předávali zprávu, kdo je kdo, kdo co zastává a nevzdávali se. Nemějme voliče za blbce jenom pro to, že volí, jak volí. Ti lidi to nemají čas sledovat a většina věří tomu, že volí něco úplně jiného. Důkazem budiž komentáře médií, že levice byla rozdrcena. Většina lidí opravdu nemá čas zjišťovat, že levice nepropadla, když u Pirátů je víc pravých marxistů než v KSČM.

Rozhodně není důvod se vzdávat. Stále jsme mezi nejbezpečnějšími zeměmi na světě. Stále je u nás velmi vysoká životní úroveň v přepočtu na to, co si můžeme koupit. Stále jsou u nás lidé naladěni nejvíce svobodomyslně (beru podle toho, co si myslí, že volí). To přece nemůžeme vzdávat dopředu! To bychom to obětovali velmi lacino. Máme výborné výchozí pozice. A ty jednou můžeme přetavit ve strany, které budou opravdu svobodu hájit.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Miroslav Jahoda

jahoda 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...