4.5.2018
Kategorie: Společnost

Šéf bruselské exekutivy Juncker uctí Karla Marxe

Sdílejte článek:

SNCR

Příznivci Karla Marxe oslaví 5. května 2018 výročí 200 let od jeho narození. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker otevře 4. května muzeum v Marxově rodném městě – německém Trevíru. Odhalí mu i sochu, kterou věnovala Čínská lidová republika.

[ad#textova1]

„Komunismus ve jménu Karla Marxe se nám vrací. Tentokrát ne z Východu, ale jako dáreček ze Západu. Ještě někdo pochybuje, že EU znamená návrat socialismu? Je správné opustit EU, je špatné vracet se k tomu, co jsme porazili v roce 1989,“ sdělil Richard Hartmann, člen předsednictva Strany nezávislosti České republiky.

Karel Marx je samozřejmě nepřehlédnutelnou postavou světových dějin. Mezi jeho nejznámější díla patří Komunistický manifest a nedokončený Kapitál. Marxismus-leninismus je ideologie, která ničila národy Evropy i světa dlouhá desetiletí. V jeho teoretických dílech našli zalíbení nejen revolucionáři a komunisté.

Marxovy teze o podřadných národech Evropy, které sdílel se svým souputníkem Bedřichem Engelsem v jejich vzájemné korespondenci, byly inspirací i pro myšlenky německého národního socialismu. Marxova myšlenka proletářská revoluce, byla dost často provázena ideou potírání kontrarevolučních živlů. Proto je s podivem, kolik má dnes příznivců i v řadách vrcholných představitelů EU.

„Marxismus-leninismus má, jak vidno, své nezpochybnitelné místo v srdci jak pana Junckera, tak EU. Kéž by se podívali realitě do tváře ti, co v roce 1989 zvonili klíči na Václaváku a teď EU podporují. Nemyslím si, že chtěli nahradit jednu totalitu jinou, ale stalo se. V národních volbách mají stále ještě šanci to změnit,“ řekl člen předsednictva strany Ondřej Pecák.

„Pan Juncker svou účastí jen potvrzuje, že Evropská unie převzala po rozpadu Sovětského svazu vlajku socialistické internacionály. Lidskoprávní neziskové organizace, odsuzující účast pana Junckera na oslavách Marxe, s protestem v ulicích nenajdete. Zkuste uspořádat oslavy na počest Hitlera nebo Stalina. Ti samí vás mediálně uvláčí k smrti. Peníze z EU na vlastní mzdy už ohnuly mnoho hřbetů,“ dodal předseda Strany nezávislosti České republiky František Matějka.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Zdroj

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...