16.10.2017
Kategorie: Společnost

Rakouské volby potvrdily palčivost téma migrace

Sdílejte článek:

VÁCLAV MUSÍLEK

Strany, které se vymezily protimigračně, získaly 57% hlasů. Rakousko je kvůli migrační vstřícnosti minulých vlád, v nichž dominovali Sociální demokraté, zasaženo následky masové migrace srovnatelnými s Německem.

[ad#clanek-respo]

Tamní lidovci ale měli možná víc štěstí něž rozumu, když trochu ze zoufalství nominovali do čela strany mladého protimigračního politika Sebastiana Kurze. Tomu se podařilo zachránit ÖVP před poklesem do spodních pater přízně voličů jen a pouze svou protimigrační rétorikou. Strana se tak nejen vyhnula osudu zavedených politických stran, který pozorujeme v několika zemích Západu. Dokázala dokonce sebrat hlavní téma do té doby favorizovaným Svobodným a ve volbách je poslat až na druhé místo na pásce.

Teď jen zbývá, aby Kurz proměnil svou rétoriku ve skutky a právě se Svobodnými uzavřel vládní koalici nebo jakkoli vládl s jejich podporou. Samozřejmě, že se okamžitě rozjela unijně politická a mediální masáž proti této koalici, kterou hned vděčně přijala námi nedobrovolně placená “veřejnoprávní” média.

Za nutné je také zmínit, že obě protimigrační strany zásadně odmítají povinné migrační kvóty EU bez ohledu na svůj rozdílný náhled na budoucnost Unie a úlohu Rakouska v ní (nebo mimo ní). V tom je nová rakouská politická elita s námi na stejné lodi.

Naše politické strany však odvahu uchopit masovou migraci a její fatální důsledky jako téma nenašly. Místo toho se vyžívají v prázdném tlachání o zástupných problémech a nicotnostech. Nepočítám SPD, která sice díky tématu migrace a islámu pronikne do Sněmovny, ale absolutní nedůvěryhodnost jejího lídra jí spolehlivě nedovolí se ani přiblížit výsledku rakouských stran s antimigračním programem. Ostatní tuto šanci promeškaly. Asi je to proto, že v masové migraci problém nevidí. Pak je ovšem otázkou, jestli si zaslouží hlasy nás, kteří v tomto jevu vážné až smrtelně nebezpečné ohrožení naší země a českého národa vidíme. 

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Václav Musílek

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,73 out of 5)
Loading...