2.12.2019
Kategorie: Společnost

168 hodin, Nora a Bystrc

Sdílejte článek:

J3K

Je to teprve pár dní, co jsme vás informovali o tom, že se první zřizovatel škol postavil proti mocné politické neziskové organizaci operující v našem školství. Tentokrát to nebyl výjimečně Člověk v tísni, ale pašerácká organice Lékaři bez hranic. Jen pro připomenutí, v základní škole Vejrostova v městské části Brno-Bystrc došlo k zneužití žáků, kteří byli vyzváni k finančnímu přispění na činnost této neziskovky. Pokud vám to připomíná dobu před rokem 1989, kdy se platily různé poplatky ze solidarity, pak se nemýlíte.

Lékaři bez hranic mají velmi široký záběr. Někde skutečně pomáhají a léčí, jinde evidentně škodí. Původní záměr poskytovat zdravotní osvětu a pomoc v zaostalých zemích se rozšířil o provozování minimálně dvou dostatečně velkých plavidel, která tvoří námořní kyvadlovou dopravu mezi pašeráky lidí vozících na gumových člunech z libyjského pobřeží přes místní teritoriální vody na jejich hranici mladé Afričany, a Itálií, Maltou či Kyprem, kde po převzetí migrantů tyto vyloďují. Po odstranění Mattea Salviniho z vlády otevřela Itálie opět i přes odpor většiny svých obyvatelů brány Evropy, a právě Lékaři bez hranic a jejich lodě patří k těm nejaktivnějším provozovatelům přepravy. Sami se chlubí počtem převezených, kdy se číslo blíží devadesáti tisícům propašovaných nelegálních migrantů. Na tuto činnost potřebují mnoho peněz, o nichž tvrdí, že nejdou ze státních rozpočtů zemí EU, ale že jim na to stačí to, co vyberou v dobrovolných sbírkách. V takových, kterou pořádala učitelka na ZŠ Vejrostova.

Po stížnostech rodičů, které zazněly a donesly se ke starostovi brněnské městské části Bystrc panu Kratochvílovi (ČSSD), došlo i díky výsledku jednání místní rady k zákazu vstupu politických neziskovek na půdu škol zřízených touto městskou částí. Přestože na vydání takového povelu má zřizovatel právo, ředitel školy spolupracující s činovníky Lékařů bez hranic a využívající jejich ,,vzdělávací´´ program si postěžoval na Ministerstvu školství, které jej vzápětí ujistilo, že Lékaři bez hranic nejsou politická neziskovka a jejich program je nezávadný. Je třeba upozornit na to, že součástí výuky je snaha vzbudit falešnou solidaritu s hladovějícími dětmi a vybrat jakoukoliv částku potřebnou dále na provoz neziskovky. Dále je vytvářen pocit, že za vybrané peníze bude výhradně poskytnuta péče právě těm hladovým malým Afričanům. Na škole údajně nevystupoval žádný z pracovníků organizace. Což však neznamená, že pedagožka přednášející o činnosti Lékařů bez hranic byla apolitická a uvedla všechna fakta týkající se jak činnosti neziskovky, tak i okolností vedoucích k ,,hladu´´ dětí v Africe. Je totiž dlouhodobě známé, že charitativní činnost světových organizací přináší do Afriky spíše destrukci než prospěch. To, co se u nás vydává za ohromný úspěch, znamená pro samotné Afričany pouze vznik větší závislosti na pomoci a neschopnosti starat se sami o sebe.

Okamžitě po vydání zákazu činnosti politických neziskovek se do případu vložila ČT a její proslulá redaktorka Nora Fridrichová. Pokud by tedy někdo čekal vyváženou reportáž, je naivním snílkem. Ta, která vznikla, poskytla prostor pouze dvou zástupcům školy, kteří stáli za uvedením programu do výuky, dále mluvčí Ministerstva školství, které je propagátorem indoktrinace na školách a samozřejmě pracovníkovi placeným Lékaři bez hranic Dále byli prezentování politici z brněnského magistrátu patřící k STAN a Top09. Za protistranu promluvil pouze pan starosta, který byl však před tím ukázán jako účastní akce sdružení Islám v ČR nechceme. To aby bylo jasné, jaký je to rasista a xenofob. Úplně vynecháni byli rodiče, kteří stáli za původní stížností na chování paní učitelky a ředitele školy. Do reportáže byly samozřejmě ihned implantovány sdělení o spolupráci dezinformačních webů a je skoro s podivem, že se Fridrichová nezmínila o vlivu Vladimíra Putina na rodiče žáků navštěvujících tuto školu. Jde o klasickou ukázku práce České televize a jejích reportérů a redaktorů. Nora Fridrichová pak patři společně s Moravcem a pár dalšímu k nejtvrdšímu jádru liberální a proimigrantské kliky v České televizi. Odkaz na záznam části pořadu, ve které je kauza zmíněna, přikládáme nyní.

Jestliže nás první vlaštovka, o které jsme přinesli informace 28.11.2019, potěšila, zároveň jsme upozornili na to, že se okamžitě nahlásili na návštěvu reportéři ČT a předpověděli jsme vznik reportáže nesoucí se v duchu té, která byla uveřejněna. Zároveň se ukázalo, že odvaha místního starosty a dalších zastupitelů bude trnem v oku nejen ČT, ale i Ministerstvu školství. Sluníčkářský ředitel školy a paní učitelka propagující neziskovou organizaci zároveň ujistili, že budou i v příštím období pokračovat v této činnosti, to i přes zákaz pana starosty a odpor řady rodičů. Pokud toto není ignorace, pak to jistě lze nazvat anarchií a mělo by následovat odvolání odpovědného ředitele. Vzniká tak nová kauza ředitele školy, tentokrát v obráceném gardu. Jestliže ředitelka pražské střední školy Ivanka Kohoutová bojovala proti symbolu islámu neoprávněně používaného při výuce na své škole a byla za to tahaná po soudech ombudsmankou Šabatovou, pak zde se dá očekávat další tlak na starostu a zastupitele MČ Brno-Bystrc vedoucí k odvolání zákazu. Mocná neziskovka jistě zapojí všechny síly do toho, aby dokázala ,,nevinnost´´ svého působení na školách. Kauza jistě nekončí, budeme ji nadále sledovat.

J3.K

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 4,89 out of 5)
Loading...