6.11.2019
Kategorie: Kultura a tipy

Auto je váš druhý domov? Tato pojištění se vám budou hodit

Sdílejte článek:

Využíváte v běžném životě nebo při zaměstnání často auto? Nezapomínejte na všechna pojištění, která vás v různých situacích ochrání. Která se vám budou hodit?

1. Havarijní pojištění

Jako vlastník vozu musíte mít sjednané povinné ručení, to jako jediné spadá do zákonných pojištění. Pomáhá vám s odpovědností za škody, které způsobíte na autě jiné osoby. Zároveň byste si ale měli sjednat také pojištění havarijní, a to i když je dobrovolné. Někteří prodejci vozů na splátky ho po vás dokonce mohou vyžadovat. Od povinného ručení se liší v tom, že vám pojistí škody, které při případné nehodě vzniknou na vašem voze. Zároveň se vztahuje i na škody, které nezpůsobil druhý člověk, anebo u nichž ho nelze dohledat.

2. Pojištění na blbost

I pojištění odpovědnosti se vám může jako řidiči hodit. Vztahuje se jak na občany, tak na zaměstnance. Uhradí za vás škody, které se svým osobním nebo služebním vozem způsobíte jinému člověku na zdraví či na majetku. V případě nechtěné nehody jste to stále vy, kdo nese odpovědnost. A bez pojištění počítejte i s tím, že budete muset ze svého platit také následné finanční kompenzace, které se mohou vyšplhat hodně vysoko.

kalkulacka

3. Úrazové pojištění

Nemyslete jen na své auto, ale také na sebe a na své zdraví. Měli byste si sjednat dobré úrazové pojištění, které vám zajistí jistotu v neočekávaných situacích, jež vás mohou potkat i za volantem. Díky úrazovému pojištění se nemusíte bát placení léčebných výloh, a to jak u nás, tak v zahraničí. Výhodou je, že ho u pojišťoven sjednáte online a během chvíle tak pojistíte sebe i celou svou rodinu.

4. Pojištění náhradního vozidla

Využíváte auto denně a neumíte si bez něho představit své každodenní fungování? Pokud by v důsledku nehody bylo vaše auto nepojízdné, pojištění náhradního vozidla se vám bude hodit. To vám totiž pokryje náklady na pronájem náhradního vozu po dobu oprav toho vašeho.

5. Asistenční služby

Dobré asistenční služby by měly být součástí každého povinného ručení a havarijního pojištění. Základní balík vám zaručí služby asistence při pojistné události, ať už budete řešit nehodu nebo poruchu vozu. Patří mezi ně odtah a vyproštění vozu, proplacení přenocování nebo zajištění nákladů na pokračování v cestě, ale také poskytnutí náhradního vozu. Základní balík služeb se liší dle typu pojišťovny. Můžete si ale připlatit i další, nadstandartní, služby.

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...