16.8.2014
Kategorie: Společnost

Kao Č´-šeng: další oběť dnešních čínských komunistů. Co na to humanitární EU?

Sdílejte článek:

OD: MARTIN BULÁK 16|08|2014

Kao Č’-šeng byl po 2,5 ročním vězněni čínským režimem konečně propuštěn na svobodu. Po vězení, ve kterém dostával denně jeden krajíc chleba a trochu zelí zhubl 22,5 kilogramů a přišel o mnoho zubů. Kromě toho byl vystaven psychickému týrání a kvůli naprosté izolaci s okolím ztratil schopnost srozumitelně mluvit.

 

Kao v r. 2008

 

 

Kao po propuštění v r. 2014

 

 

Kdo je Kao Č’-šeng?

 

Úspěšný právník-samouk pocházející z velmi chudých čínských poměrů, je považován za jednoho z nejvýznamnějších lidskoprávních advokátů. V roce 2007 nominován na Nobelovu cenu za mír. Potom jak se po velkém úsilí dostal mezi právnickou elitu, si založil a vedl vlastní advokátní kancelář v Pekingu, kde mimo jiné bezplatně obhajoval chudé, zmrzačené, vdovy a oběti po důlních neštěstích, se později dostal do vážného sporu s čínským režimem zejména kvůli obhajobě stoupenců Falun Gongu.

 

[ad#hornisiroka]

 

Kao protestoval zejména proti nedovolenému odběru orgánů státní mocí těmto lidem. (Kromě těchto praktik se na základě několika indicií předpokládá, že velké množství stoupenců státní moc ve vězeních likviduje a prodává buď na orgány, nebo je prodává na plastifikaci. Známá celosvětová výstava “The Human Body”, která se konala i na Slovensku, obsahuje právě těla takto zlikvidovaných lidí.)

 

Poté co jej začali pronásledovat státní agenti a vícekrát ho zatkli, najednou beze stopy zmizel (2008), až ho později (2011) odsoudili na tři roky vězení za “rozvracení režimu”. Případ docela podobný s vykonstruovaným procesem s Miladou Horákovou, jen s tím rozdílem, že ji za “rozvracení režimu” popravili, ale zde byl státní režim takový milosrdný, že z něj udělali “jen” mrzáka.

 

Pokud jsou požadovány nejtvrdší sankce proti Rusku za neúmyslné sestřelení letadla a obsazení jiného území, jaké sankce si pak zaslouží režim, který úmyslně vězní a vraždí nevinné lidi, s jejich orgány a těly obchoduje a mrzačí ty, co se je snaží obhajovat?

 

Nejsem zastáncem obchodních sankcí, protože ty primárně škodí běžným nevinným lidem, ale pokud bychom na to šli podle stejného metru, tak Evropa, USA a ostatní země prosazující obchodní a jiné sankce, by pak měly rovněž za tyto ohavné činy zvážit dovoz jakéhokoli zboží z Číny, případně uplatnit osobní sankce i přímo vůči lídrům tohoto režimu.

 

ZDROJ: menejstatu.sk

 

[ad#velkadolni]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...