2.12.2018
Kategorie: Ekonomika

EET je brzda ekonomiky

Sdílejte článek:
DAVID NITSCHMAN
 
Bude to dva roky co se nám tady rozmohl obludný, polokomunistický a už z principu nefunkční systém kontroly.

Vánoční trhy bez hloupých lístečků a pokladen. Vánoční nerušená pohoda. Dresden. Největší vánoční trhy v dosahu České republiky. Německo s nejsilnější ekonomikou. NEMÁ EET.

 [ad#textova1]

EET ukázala největší slabinu českého člověka. Postižení komunismem. Nevěřit nikomu, ale zdravá ekonomika je postavena právě na důvěře. EET postavil lhář a zřejmě podvodník, zloděj, neplatič daní a únosce vlastního syna Babiš. Člověk bez důvěry, lidský odpad. EET obhajuje lhářka Schillerová, která sama žije v rodině trestaných lidí a ona sama podporuje lháře a podvodníka.

V čem je největší slabina, hloupost a deprivace EET ? Ve zmatení mysli v podsunutí lží a v postavení systému na vylhaných “faktech”. Většina “hloupých” Čechů se nechala komunistickým žargonem podvodníka Babiše přesvědčit o tom, jak stát umí zlepšit výběr daní pomocí represe. No, tak to si milí “hloupí” Češi vytlučte z hlavy. Represe nikdy a nikde na světě ekonomiku, ani výběr daní dlouhodobě nezlepšila. Mrkněte se do Rakouska. Tam myšlenku EET pro všechny odmítli hned z úvodu a rozšířili původní myšlenku kontroly těch největších. Malým nechejme prostor pro růst, neházejme jim klacky pod nohy. EET je zákeřné v tom, že to nejsou klacky, ale drobné připináčky a jsou všude. Stát je sype kam to jde a očekává, že se budeme mít dobře. To se navzájem vylučuje.

Proč EET nikdy nemůže zlepšit ekonomiku a výběr daní ?

Nenajdete prostější otázku. Protože EET je brzda. EET je statisíce malých brzd v celé ekonomice. Fungují každý den, každou hodinu, každou minutu, každou sekundu trošku zbrzdí českou ekonomiku. Jejich brzdná síla je v konečném součtu obrovská. Ekonomika jen na českém způsobů EET ztrácí jistě jednotky miliard Kč ročně a dost možná až stovky miliard korun v konečném důsledku. Každý rok si ze společného rozvoje ubíráme tímto polokomunistickým systémem (navíc od stbáckého fízla) ubíráme růst, rozvoj, pohodu, radost bez formalit, přirozenou důvěru v lidi kolem sebe. Všechny prohlásit za zloděje umí jen zloděj. Andrej Babiš. Největší prolhanec a podvodník v polistopadovém období. Ano ten kdo nejvíc krade, ten volá po chycení zloděje. Není proto divu, že první kdo žádal o výjimku z EET byly právě firmy Andreje Babiše. Víte to ?

EET není dlouhodobě udržitelná.

Proč má EET širokou podporu? Protože se Babišovi podobně jako v politice podařilo namíchat koktejl mnoha nesourodých informací, lží a polopravd na kterých ještě dnes po dvou létech ujiždějí i oficiální média. Jen velmi málo se věnují kritice celého systému a nechtějí slyšet pravdu o celkové nefunkčnosti a nikdo nechce vidět fakta – čísla o ekonomickém neúspěchu, naprostém propadu celého systému. Tohoto zamlčování se dosahuje potlačovaním jednotlivých nechutných drobných pravd o EET. O podvodech při samotném budování EET, až po lži o láci provozu EET.

Aktuální stav EET je záporný a negativní fakta se každý rok prohlubují. EET není dlouhodobě udržitelný systém. Pro případné částečné zachování této hlouposti bude nutné skutečně silné ořezání a přebudování na moderní systém. Z hloupého molochu se jednoho dne bude muset vyloupnout svižný a komplexní systém správy daní, který nebude obtěžovat ty nejmenší, vyhne se jim na sto honů (bude dobrovolný). Ale to už nebude Babišovo EET.

Systém EET je mimořádně nákladný, jistě neekonomický a obludně neekologický.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: David Nitschman

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 4,60 out of 5)
Loading...