11.12.2013
Kategorie: Ekonomika

Nechci politiky co mi diktují kdy mohu a kdy nemohu pracovat

Sdílejte článek:

JAN SARKA 11|12|2013

Dále pak nechci politiky kteří mi chtějí diktovat, jak se můžu chovat o svém volnem čase a jak nakládat se svým zdravím. Mezi tyto politiky, které nechci, přibyl senátor za ČSSD František Bublan. Tento starostlivý politik chce pomoci zákona uzavřít obchody velkých řetězců během sedmi státních svátků. Důvodem proč tento jeho návrh odmítám není žádný politický, či ekonomický, nebo jiný odborný pohled na věc. Jedná se pouze o to, že nejsme malé děti a můžeme se sami svobodně rozhodovat, jestli chceme na svátky pracovat, když jsem zaměstnanec a nebo jestli chci na svátky otevřít svůj obchod, když jsem zaměstnavatel.

 

[ad#hornisiroka]

 

A nechejte si prosím mí milí diskutující poznámky a připomínky typu, že jako zaměstnanec si nemůžete vybrat nebo nějak ovlivnit zda chcete o svátcích pracovat či ne. Můžete!!! Již u prvního přijímacího pohovoru se řeší pracovní doba a práce o svátcích.

 

Takže víte do čeho “jdete” když někam nastupujete do zaměstnání. Pokud o svátcích nechcete dělat, nenechávejte se zaměstnat ve firmě která má na svátky otevřeno a její šéf bude po vás chtít, abyste byli o svátcích v práci. Nikdo vás nenutí tuto práci přijmout a stejně tak vás nikdo nenutí abyste v jakékoli práci museli zůstávat, pokud se vám na ni něco nezamlouvá.

 

 

Takže moji milí politici, na mé dobro to stále myslící. Sečteno – podtrženo; vy nejste voleni proto abyste za mou osobu rozhodovali zda mohu například kouřit v hospodě (má úvaha na toto témaZDE ), zda-li musím mít při jízdě na kole helmu a již vůbec ne jestli mohu na svátky pracovat či ne. Žijeme ve “svobodné” zemi, doufám, tak prosím nechejte tato svobodná rozhodnutí jak budu nakládat se svým zdravím, volným časem a se svou prací jen a pouze na mě.

 

Vy jste voleni z důvodu toho abyste zajistili to, že tato svobodná volba je mi jako občanovi teto země státem garantována a jim chráněna. Ne proto, abyste mi tuto mou “svobodnou volbu” omezovali či mi ji odebírali.

 

[ad#velkadolni]

 

ZDROJ: bez-cenzury.com

 

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...