13.10.2016
Kategorie: Společnost

Shodnou mzdu po celé EU pro všechny!

Sdílejte článek:

TOMÁŠ FLAŠKA

Podle návrhu některých států EU mají mít naši řidiči minimální plat jako jejich kolegové ve Francii nebo Německu (budiž jim to přáno). Ten problém je v tom, že ale tím pádem ztratí jejich mateřská firma konkurenční výhodu a oni práci.

[ad#clanek-respo]
To je ale vedlejší a o to především některým zemím EU jde. Zdá se že naše diplomacie selhává, když už to došlo tak daleko, že se to praktikuje v praxi. Nezbývá nic jiného, než na naše bohatší partnery vytáhnout stejný kalibr, jejich vlastní zbraň.
.
Máme tu hodně vlastníků firem původem z Francie, Německa a dalších “starých” zemí EU. A je jedno, jestli jsou to vodárny, strojírenské podniky, nebo supermarkety. Nařídil bych jim tedy, že by naše české zaměstnance měli platit stejně jako své doma. To by bylo rodeo! To by u nás pokladní, dělníci u pásu, nebo monťasové kouleli oči. Ale k čemu by to vedlo?
.
Ten kapitál by se od nás stáhl. Podniky by byly, třeba pod cenou, prodány tuzemským majitelům. A ti by neměli na rozvoj, a, přiznejme si, ani pořádné know how na provoz. Neměli by prodejní síť danou nadnárodním majitelem řetězce firem a vše by šlo dolu. Tržby, marže, zisk a nakonec i ty platy. Tudy tedy cesta nevede.
.
Co to zkusit trochu jinak? Nenutit zahraniční majitele, aby platili své zaměstnance podle země svého původu, ale naopak, podle země kde působí, tedy konkrétně podle našich podmínek. Manažeři velkých zahraničních firem u nás by pak měli mít stejný plat jako jejich čeští kolegové u domácích firem. Nevím, jak mají svůj plat dokazovat řidiči, ale stejným způsobem by ho měli dokazovat i zahraniční manažeři.
.
Oni jsou to většinou spíš takoví poradci, kteří si od vás půjčí hodinky a sdělí vám kolik je hodin. A za to si nechají tučně zaplatit. Tak teď by měli povinně své platy omezit, vozový park obměnit, golfové turnaje oželet a děti do normálních škol poslat.
.
A nadávat by neměli. To je přeci přesně to, co prosazují jejich mateřské země – rovnost platů bez ohledu na zaměstnavatele a stát původu. A co nastane teď? Zahraniční manažeři nás rádi opustí a jejich místa zaujmou čeští lidé. Firmy se nestáhnou, pro ty je povinnost platit nízké platy naopak výhodná. Dojde tak k rozvoji české manažerské třídy, která může být dobrým příslibem do budoucna.
.
Potuď teorie. Na závěr jen jedno konstatování. Všechno je to nesmysl. Ale kroky západních zemí s pokutováním východních pracovníků za příliš “nízké” mzdy jsou jen dalším krokem k rozbíjení EU.
 .
[ad#clanek-respo]
 .
 
bloger_558
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 4,63 out of 5)
Loading...