2.9.2016
Kategorie: Společnost

ČSSD zahájila volební kampaň oblbováním lidí v Plzni

Sdílejte článek:

MAX

30.srpna 2016 zahájila ČSSD volební kampaň do krajských voleb. Nemohlo to dopadnout jinak – socani řekli vždy vesměs „A“ a už zapomněli dodat „B“. Ze všech vyčníval Chovanec. Víte, že hranice ČR leží dle něj v Itálii? Ano, to řekl! Kdo nevěří, tak si to může poslechnout. Když jsem doposlouchal celý záznam, řekl jsem si, že udělám několik sekvencí k článku.

[ad#clanek-respo]

Zde je odkaz na stažení audio záznamu (je-li k dané části článku dostupné audio, je označeno v textu).

Kampaň ČSSD odstartovala za účasti vládních ministrů této strany. Údajně se rozdávali po městě oranžové růže. Ale co, někdo rozdává květinu, jiný koblihu. Účel může splnit obojí. Večerní akci zahájil L.Zaorálek, ministr zahraničí. S noblesou se lísal do přízně plzeňských vychválením akce Evropské město kultury 2015, pochválením pěkného města, kvalitního fotbalu a hokeje. Po úvodním slově začal představovat složení hostů z řad ČSSD – primátor města, hejtman kraje, ministři vlády ČR za ČSSD. Pokud se nepletu, chyběla jen Valachová. To asi proto, že pilně pracuje na projektu vyhození dalších cca 100miliónů za projekt „Dům demokracie a lidských práv“ – aneb my Vás tu naši demokracii naučíme občané.

Nemá smysl, zde popisovat sliby týkající se Plzeňského kraje, zaměřím se na celorepublikový rozsah. Co mne zaujalo – ve zdravici pro Plzeň, kterou namluvili hejtmani jiných krajů z řad ČSSD se každý z nich pochválil, jak se jim dařilo. Co neopomenuli zdůraznit – a to se opakovala několikrát – bylo: Snížili jsme zadlužení kraje… bla bla bla, aby posléze ve zdravici také zdůraznil, jak daný kraj masivně investoval (nemocnice, silnice). Tak nevím, asi ČSSD přišlo na nějaké perpetum mobile toku peněz. Investice jsou výdaje a výdaji se zadlužení opravdu nesnižuje. Anebo to je celé o tom, že dostali víc peněz. Ale to byl teprve začátek.

Josef Bernard (kandidát na hejtmana):

„Vážení přátelé, poslední má poznámka. Nikdy za 25let historie naší země podle mého názoru nebyla svoboda a demokracie tak ohrožena jako v současné době. Jsem přesvědčen, že se dostáváme do područí uskupení, které si uzurpují ekonomickou, politickou a mediální moc. Je to nebezpečné, já jsem přesvědčen, že cesta pro tuto zemi je se standardními demokratickými stranami.“

Tak nevím, jestli tomu věří, jestli ví, s jakou stranou spojil svoji osobu (dle jeho slov je členem ČSSD krátce). Mluví o uzurpování politické moci… Asi považuje ignorování pravomocného rozsudku soudu o zaplacení p.Altnerovi za „v souladu se zákony“. Cítí ohrožení svobody a demokracie – a kandiduje za stranu, která opakovaně blokuje v parlamentu projednávání zákona o referendu. Zákona, který má plnit mimo jiné taky funkci ochrannou pro případ, že by si politici chtěli uzurpovat moc nad lidmi jen a pouze do svých rukou… Zvláštní, pane Bernarde.

Pocitově sympatický chlap dle hlasu, zjevně zvyklý ze svého původního postu generálního ředitele Škoda Transportation mluvit a vystupovat. Až člověka napadne myšlenka, co dělá v této straně. Když ale budete hledat na internetu informace kolem zakázek této společnosti ohledně lokomotiv a tramvají, dostane se člověku trochu osvěty.

Pak si vzal slovo Sobotka a vytyčil tři základní oblasti, pilíře:

  • Hospodářský růst – opravdu chvalozpěv. Naše ekonomika roste bla bla bla, poslechněte si sami.

Ale už nezmínil devalvaci, která asi čirou náhodou začala v listopadu 2013 (první rok čtyřletého volebního období a trvá dosud…) Víc k tomu asi nemá smysl dodávat.

  • Životní úroveň – o tu se bral dost. Chceme vyšší platy pro občany, chceme, aby si za vydělané peníze mohli více koupit apod. slogany. O devalvaci a vlivu na kupní sílu české koruny lidí samozřejmě ani slovo…
  • Bezpečnost – to si raději poslechněte sami.

Nakupujeme hlasy aneb co bychom chtěli realizovat do parlamentních voleb za rok.

  • zastropování max. věku odchodu do důchodu na 65 let

Asi jako říct, že chtějí takové a takové daně… co zabrání další vládě limit/parametr změnit? Další věc – otázka je, zda důchody bude vůbec z čeho vyplácet…

  • minimální mzda alespoň 11 tis. – aby se vyplatilo pracovat … jenže stát si to vybere na jiných místech
  • pomoc samoživitelkám, sociální bydlení, výstavba nových bytů (no jen aby to nebyly byty nakonec pro někoho jiného)

Dále také připomenul, jak zajistili neprivatizaci nemocnic a co by se jistě stalo, kdyby nevládli oni. V tom může mít pravdu, asi jediné, s čím bych se potenciálně ztotožnil. Ale třeba je to proto, že privatizovat ČSSD neumí. Takové OKD – jak vidět, se jim vymklo z ruky… a pod tou smlouvou není podepsaný nikdo jiný než Sobotka. O tom tam samozřejmě nepadlo ani slovo.

Perlu přidal i Zaorálek, když sdělil lidem: „Takže já vás ujišťuju, že mi tady nejsme proto, že musíme spustit ten volební kolotoč, ale protože bez toho rozhovoru ta politika pro nás nemá smysl“. Zvláštní, odvolává se na rozhovor s lidmi, ale celou dobu mluví jen ti na pódiu… ??? Dotazy? Kdepak. Ne veřejně. O tom, co dělat, když politici začnou ujišťovat, jsem se zmínil v nedávném článku. Tady máme příklad z praxe – věří někdo jeho ujištění?

A to nejlepší na závěr anebo nejhorší? Poslední slovo měl ministr Chovanec. Vzal si na pranýř Babiše a že je třeba nazývat věci pravým jménem… Že zrovna on… kdo by měl vysvětlovat koupi svého bytu od jisté osoby, u které následně jím řízený resort realizuje velkou zakázku. Je třeba také pojmenovat jeho vš rychlostudium. Ale to vše je relativně maličkost. Poslechněte si jeho proslov – a to z jednoho prostého důvodu: Abyste totiž věděli, kde leží hranice České republiky. Až se vzpamatujete, tak Vám možná dojde to, co mně:

Tato vláda se ochranou hranic s Německem zabývat nebude!!! Tato vláda už neuznává hranice naší země, ale pouze unijní!

Nikdo nevysvětlil, co brání/zabrání ilegálnímu přechodu migrantů z Německa k nám přes otevřené hranice.

Nikdo se nezabývá rozhodnutím Evropského soudního dvora, který rozhodl, že za ilegální přechod hranice členského státu nemůže být uprchlík trestán, zavřen, ale pouze vrácen zpět.

Všichni se ohání bezpečností, ale nikdo neřekl, jak ji zajistí. Zavedení povinných kvót nebude o tom, jestli ČSSD chce nebo nechce. Lisabonská smlouva zajišťuje poměrové hlasování. Státy s největším migračním zatížením zároveň mají největší počty mandátů v EU parlamentu. A jsem si jist, že vnitřní tlak z těchto zasažených zemí se přenese do struktur EU a tyto státy budou tlačit na nějakou koncepci přerozdělení (povinné kvóty, jednotné dávky migrantům či něco, co splní tento cíl).

ČSSD mluví o bezpečnosti pro občany. Nepřipustí, že se zde nebudou tisíce lidí pohybovat bez pasu a bez dokladů. Sobotka se opakovaně odvolává na program strany, vyzývá k podpoře strany. Ale ví lidi, co v programu skutečně je? Co budou volit?

Ve svém dlouhodobém programu má uvedeno, že je pro multikulturní společnost a řízení v nadnárodním chápání. (Výňatky)

Zde je příkrý rozpor mezi slovy a programem. Multikulturní společnost Evropané nevytvoří, to musí být jiná kultura, rasa. Zároveň lidem tvrdí, že se zde nebude nikdo nekontrolovaně pohybovat jako ve Francii, Itálii. Způsobem, jak svoje slova dát do souladu s programem ČSSD – legalizovat migranty evropským občanstvím. Výsledek bude tentýž – rozvrat naší společnosti.

Umíte si představit, že by prezidentský úřad v dnešní době zastával Jiří Dientsbier – kandidát ČSSD na tento post v posledních prezidentských volbách? Člověk, který nejenom že je migraci otevřený, ale dokonce, jako současný ministr, přišel na vládu s návrhem, dát volební právo migrantům, tj. muslimům? Taková strana má zaručit bezpečnost?

Když si je ČSSD tak jistá, že netřeba se zaobírat ochrannou hranic ČR a postačí setrvávat v postoji odmítání povinných kvót – proč tedy Sobotka oznamuje, že přijali další nové policisty, zvýšili rozpočet pro armádu? Není to třeba proto, že naopak se připravují na budoucí nepokoje? Čili žádné bezpečí, právě naopak.

Vzpomeňte si na dobu cca před rokem – to nám bylo říkáno, že Evropa potřebuje pracovní sílu, aby se euroekonomika zvedla. Jak to, že teď již nikdo nemluví o „pracovní síle“. Německo by mělo vzkvétat, tolik pracovní síly. Proč ji Merkelová nechce?! Pracovně použitelných z řad migrantů je v Evropě tak promile. Politici lhali! Lžou i teď. Chcete zase rok po volbách zjistit, že jste byli opakovaně podvedeni? Navíc – v jedné a té samé věci?

[ad#clanek-respo]

Je toho víc, ale už tento výčet musí stačit rozumnému člověku.

NETROUFÁM SI NAPSAT, KOHO NEJLÉPE VOLIT… ALE … TROUFÁM SI NAPSAT, KOHO BY BYLO NEJHORŠÍ VOLIT … NEVOLTE ČSSD! Pojďme 17.9. na Václavák!

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...