13.7.2016
Kategorie: Ekonomika

Drzost až za hrob

Sdílejte článek:

URZA 13|07|2016

Od doby, co jsou známy výsledky referenda o (ne)setrvání Velké Británie v EU, začínají politické vyjednávací tanečky na téma, kdo potřebuje vzájemný obchod více, zda Britové, nebo zbytek Evropy; padají různá prohlášení a spekulace o tom, co všechno EU britským občanům „umožní“ z hlediska obchodu, což souvisí i s nejrůznějšími prounijními argumenty na téma, jak díky Unii můžeme hrozně volně pohybovat zbožím a osobami.

[ad#clanek-respo]

Leda hovno, pravím vám! Realita je taková, že jedna banda násilníků z národních vlád nastavila svobodným lidem naprosto nesmyslné překážky v obchodování, zatímco druhá – nadnárodní – banda tyto změnila tak, aby byly o něco snesitelnější; všechny tyto loupeživé klany pak musíme pod hrozbou násilím platit z vlastních zdrojů v podobně výpalného – zvaného daně.

Takže až zase jednou uslyšíte od nějakého grázla v kravatě, na jehož výplatu makáte, aby on mohl parazitovat, kecy o tom, jak nám evropští úředníci „umožní“ obchodovat a jak potřebujeme nějaké byrokraty a politiky k odstranění překážek volného obchodu, nezapomínejte, že tady od přírody žádné takové překážky nejsou, neboť když chtějí dva lidé směňovat zboží, prostě by tak přirozeně učinili.

Důvodem, proč to někdy představuje problém, pak rozhodně nejsou ti lidé, nýbrž politici, již mají pocit, že mají právo na provizi z obchodu, o kterých se ničím nezasloužili a jen jej komplikují, pročež řešením takové situace je jednoznačně prostě to, aby se do toho přestali srát, ale rozhodně ne zřízení dalšího aparátu úplně stejných vyžírků, již zmírní dopady toho, co napáchali ti první, za cenu mraků byrokracie a dalších nařízení. Tvrzení, že tito byrokraté nám „umožňují“ volný obchod, pak považuji za absolutní chucpe.

[ad#clanek-respo]

ZDROJ: Urza

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 4,75 out of 5)
Loading...