31.12.2021
Kategorie: Exklusivně pro PP, Společnost

Veletoče mistra Kubka!

Sdílejte článek:

VOJTĚCH MACHÁLEK

O averzi až nenávisti určité části očkovaných, mnohých politiků a žel Bohu i množině samotných lékařů k neočkovaným, bylo napsáno již mnoho. Neočkovaní jsou v diskuzích pod články líčeni jako lidé, nebo spíše podlidé, kteří tak tak dokončili základní školu, lidé s IQ tykve, kterým chybí zodpovědnost, hazardéři se zdravím ostatních zodpovědných a očkovaných, hloupí frustráti dle Kubka, blbí magoři dle režiséra Adamce. A to byla  malá ukázka.

Nikdo z těch vakcinačních nadšenců nechce ani na chvíli připustit, že existuje mnoho důvodů, proč pro ty spásonosné vakcíny spousta lidí nepospíchá a že těch důvodů čím dál víc přibývá. Mnoho lidí věřilo a žilo v naději, že po patřičném inkasu dávek budou mít navždy pokoj. Tak jak tomu bývalo dobrým zvykem v minulosti po očkování na jiné infekční choroby. Kdysi to bývala pravda, dnes se jim jejich naděje pomalu, ale jistě mění na zklamání. To jsou důvody současné, ale pojďme k těm zásadním.

V rozhovoru pro mediahovoří jeden z nejfanatičtějších propagátorů vakcinace v České republice s redaktorem, citujme pár vět a to doslova. Kdo je to? Bude to snadné.

Otázka?

Proč nemáte očkování rád?

Protože tady se vytváří obrovská mediální vlna a nelíbí se mi ani to, že výrobce se může vyvázat z odpovědnosti za nežádoucí účinky té očkovací látky. To je stejné, jako by jste vyráběl auta a v momentě kdy nebudou brzdit a lidi se budou zabíjet, by jste řekl: promiňte já za to nenesu žádnou zodpovědnost!

 V dalším rozhovoru s jiným redaktorem stejný názor formuloval takto:

Je velmi podivné, že výrobce se smluvně vzdal jakékoliv zodpovědnosti za případné nežádoucí účinky a zdravotníci nechtějí být pokusnými králíky!

Vím, že tato vyjádření vešla již ve známost a že autor těchto, podle mě tehdejších,  logicky odmítavých postojů se jmenuje Kubek, současný šéf České lékařské komory. Když to shrneme, tak tehdy rozhořčeně uvedl naprosto stejné důvody k odmítnutí vakcinace očkovací látkou bez záruky, jak to stejně uvažující lidé dělají dnes. A těm se dnes, ten samý Kubek, nestydí nadávat do hloupých antivaxerů. Ti také nechtějí být pokusnými králíky! Asi si neuvědomuje, že tím ze sebe dělá hodně velkého blba! Co jeho IQ?

Když v roce 2009 pronášel tyto myšlenky v souvislosti s kampaní na očkování proti prasečí chřipce, tak byl oceňován. Když stejná myšlenková úvaha vede v současnosti lidi k váhání před vakcínou, nebo k jejímu odmítnutí, tak jsou z nich najednou kreténi, magoři, a majitelé IQ tykve?

U těchto současných vakcín přece platí přesně ten samý důvod! Výrobci vakcín se vyvázali ze zodpovědnosti za nežádoucí účinky. Tehdy to Kubka vedlo k naprostému odmítnutí očkování a dnes bojuje proti těm, co dnes dělají totéž? Že naprosto logicky a pochopitelně mají tytéž obavy? A proto mají být označováni za nebezpečné magory?

Nebo již bylo veřejně vyhlášeno, že výrobci se za své výrobky hrdě postavili, potřebné záruky vydali a nikdo z těch, co očkování odmíají si toho, díky údajnému sníženému IQ ani nevšiml? Nebo že EMA již zrušila povolení k nouzovému použití a potřebné dokumenty, které měli výrobci dodat do konce roku 2023 již má a nejistota končí? Samozřejmě, že se nic po této stránce nezměnilo.

Ještě ke zmíněnému rozhovoru: „ V této chvíli je stav takový, že já se očkovat nenechám, říká Kubek

A co když se většina lékařů nenechá očkovat?

Tak to je jejich svobodné rozhodnutí a ČLK protestovala proti představám, že by lékaři a ostatní zdravotníci snad měli být očkováni povinně! Jasně jsme řekli, že žádné pokusné králíky nikomu dělat nebudeme!

Pak následuje delší část obhajoby jeho názoru, která končí souvětím: Budeme lékaře bránit, zastupovat,  ať se každý rozhodne podle svého svobodného rozhodnutí sám, podle svých informací a nepodléhá žádnému nátlaku!

Myslím, že na základě stejných důvodů má každý občan, nejen člen lékařské komory, právo se bránit a nikdo nemá právo jej za to jakkoliv buzerovat, omezovat odpíráním osobních práv, tím méně vyhrožovat trestem, nebo dokonce trestat!

Na to Kubek tehdy také pamatoval, když řekl: Nařídit povinné očkování, by bylo v rozporu s článkem 5 Úmluvy o lidských právech a biomedicíně, kdy každý občan má právo rozhodnout o tom, jestli mu má lékařský zákrok být či nebýt proveden! Znovu další důkaz toho, že pan Kubek prošel nehezkým morálním vývojem. To co tehdy prohlašoval, bylo logické a správné, každému normálně myslícímu člověku srozumitelné. A na rozdíl od něj, spoustě lidí tento způsob myšlení zůstal, stále na něm trvají a dávají to najevo tím, že také nevěří jako on nedávno.

 Proč najednou Kubek stojí na opačném břehu a stal se z něj nepřítel mnoha lidí? Proč najednou udělal takový neuvěřitelný názorový veletoč? A to ne obyčejný, ale s mnoha vruty. Jeho diskuze před kamerami jsou teď normálně trapné. Vytřeštěné flégrovské oči, neoprávněně arogantní a povýšenecký tón, třeba při rozhovoru s prof.Beranem ,nafrněná póza která  mu pomohla tak jenom k ostudě. Odborně propadl.

Nebo jeho loňský televizní duel s ministrem zdravotnictví Blatným, který tehdy odvážně řekl, že z těch tisíců mrtvých na Covid, kterými se Kubek oháněl, zemřelo na Covid jen 27% z nich a zbytek zkosily jiné závažné choroby. Hysterická reakce Kubka! Přitom ministr, sám lékař, určitě věděl co říká a materiál pro takové tvrzení mu určitě nepřipravili nějací laici!

Všichni víme, že jde v prvé řadě o obrovský byznys, že se tu točí stovky miliard a farmaceutické firmy mají největší žně v dějinách zdravotnictví. Kde bývá hodně peněz, bývá i hodně změn názorů. Budoucnost doufám ukáže, je-li to u Kubka tento důvod. Třeba jeho předchůdce měl velice rád peníze a nosil je i po taškách. Pak si za ně koupil nejdražší dovolenou ve velkém paláci s mřížemi v oknech. Uvidíme!

Také by si tento bojovník proti neočkovaným měl uvědomit, že další fakt, který lidi odrazuje od vakcinace v této době, je to, že to co je jim vnucováno, bylo vyrobeno na wuchanskou verzi viru, který tu již delší dobu není a na další verze viru účinkují vakcíny čím dál méně. A přesto se mají ještě nacpat do lidí, jako ochrana před slavným Omikronem. Což je během roku již čtvrtý druh. Takže je nutné někam spěchat pro čím dál slaběji fungující ochranu?

Nebo stále proto, že vakcína prý  jednoznačně chrání před těžkým průběhem, jak stále všichni tvrdí??

K tomu jen pár čísel ze statistiky Úzisu. Statistiky této instituce se neustále doplňují, takže skutečnost přesně ukazují až po mnoha dnech.

Použijme téměř uzavřenou statistiku mrtvých na, či s Covidem ve dnech 6.11.2021 až 27.11.2021.

V této době zemřelo celkem 1820 lidí. Z toho neočkovaných 1019 a očkovaných bylo 801!

Za 22 dní zemřelo v průměru víc jak 36 očkovaných denně! Opravdu toto zaklínadlo, že jde o jistotu před smrtí, stále platí?

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (31 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...