23.12.2021
Kategorie: Společnost

Vánoce jako trn v oku budovatelů lepších zítřků

Sdílejte článek:

ANTONÍN VAVRUŠKA 

Co by komu mohlo vadit na Vánocích? Děti mají radost z dárků, dospělí mají zase radost z toho, že mají radost děti. Ideální období pro čas trávený s našimi blízkými. A také pro ignorování médií, politiků a společností, které se nám na poslední chvíli snaží něco vnutit. Bohužel aktivisté a různí „lepšolidé“, kteří chtějí napravit ten starý ošklivý svět, volno nemají.

Ve všem musejí najít nějaký pseudoproblém a z většiny společnosti udělat nevzdělané stádo. Užívají si, když mají možnost diktovat a vše politizovat. Například Norové, kteří neodolali a natočili si vlastní Popelku s dostatkem lidí s tmavou pletí a homosexuálním polibkem. Ale to je jen jedna vločka z celé vánice šíleností, které cílí speciálně na kouzelnou tradici Vánoc. Pojďme si těch šíleností a hrůz ukázat více.

Paní Heleny radí…

Počátkem adventu do médií proklouzla zpráva z Evropské komise, která se svou absurdností jevila jako zcela určitě lživá. „To zase proruská média plaší klerofašisty,“ znělo z internetu. Pravdivost zprávy se ale okamžitě potvrdila. Ano, maltská socialistická eurokomisařka pro rovnost Helena Dalliová opravdu zakázala byrokratickému aparátu EU používat mimo jiné slovo Vánoce, jména Marie a Jan nebo oslovení slečny. Respektive vytvořila „pravidla pro vyjadřování“ určená zhruba 32 tisícům zaměstnanců Evropské komise.

Obhajoba inkluzivní komunikací nepomohla a Dalliová musela po obrovské vlně kritiky zákaz stáhnout, prý na přepracování. Součástí kritiky byl mimochodem i bezesporu v historii nejliberálnější papež František. Ten její chování přirovnal ke snahám nacistů a komunistů, kteří se také snažili zlikvidovat křesťanský základ, na kterém Evropa stojí. Nepovedlo se.

Svojí kolegyni političce přispěchala ihned na pomoc česká poslankyně Helena Langšádlová (TOP 09), která vše prohlásila za jeden velký hoax. (Asi zase nějaká chyba ve strategické komunikaci…) Přitom tyto dámy kromě křestního jména a posedlostí EU nemají moc společného. Jedna je silně levicová a věnuje se rovnosti. Druhá se považuje za pravicovou, chodí do kostela, a tvrdí, že se věnuje vědě a výzkumu.

Proč má toto eurokomisařka Helena Dalliová zapotřebí? Jsou jen dvě možnosti. Buď se trochu zbláznila, nebo se jí zalíbila politika frakce EP Identita a demokracie, která usiluje o rozpad EU, spiklenecky se s ní spojila a od té doby se snaží čímkoli, co dělá, strašit a děsit vlády jednotlivých národních státu, jež má v úmyslu vyprovokovat k postupným odchodům z EU. Posuďte sami.

Mimochodem, český pirátský europoslanec Marcel Kolaja se zjevně pravidel pro inkluzivní jazyk drží, i když jsou zatím ve fázi „určeno k přepracování“. Alespoň podle jeho inkluzivního vánočního přání, kam se vlastně vánoce ani nedostaly…

Transgender Marie ve jménu rovnosti a pokroku

A u pokrokářských záchvatů kreativity unijních byrokratů ještě chvíli zůstaneme. O pořádný poprask se postaral zvláštní zmocněnec Evropského parlamentu pro LGBTQ+ agendu a genderový aktivista Riccardo Simonetti, který se vedle černošského Josefa nechal ztvárnit v rouchu Panenky Marie s malým nemluvnětem v náruči.

Tento počin v bizarnosti trumfne už jen jeho vlastní zdůvodnění. Aktivista Simonetti v něm na Facebooku vysvětluje, že stejně jako ignorujeme Josefovu barvu kůže, ignorujeme možnost, že Marie mohla mít vousy. Proč by prý nemohla.

Tento „bojovník“ za práva LGBTQ+ komunity si vysloužil takovou vlnu odporu, že se nakonec rozhodl příspěvek smazat. To je jasný signál, že se stále ještě vyplatí nemlčet a nenechat si podobné nechutné provokace líbit. Proč „nechutné“ nechám na vašem posouzení. A proč „provokace“? Nic jiného to totiž není. O žádný pokus o zlepšení života lidí s jinou sexuální orientací nejde. Naopak. Toto se kromě hrstky berlínských ultralevicových aktivistů nemůže nikomu líbit. Jen to z tolerantních lidí tvoří homofoby. Tvoří to agresi a nenávist. Němečtí neonacisté mohou panu Simonettimu poděkovat za pomoc.

A neodpustím si ještě jednu drobnou poznámku. Příští rok by mohl zkusit Mohameda, ne? Bylo by to takové sociálně spravedlivé a vyvážené. Jak to má progresivní levice ráda. Muslimové budou jistě radostí skákat dva metry do vzduchu, až zjistí, že někdo kráčí v šlépějích Samuela Patyho, redakce Charlie Hebdo… a nese jejich odkaz.

Banky za zelené svátky

O solidní dávku nesmyslů, popřípadě materiálu pro pobavení či kroucení hlavou, se postarala tento rok Komerční banka, která do svých reklam nasadila ne zrovna známé influencery.

Jakási Lucie Zelinková, která nedávno označila populární spisovatelku J. K. Rowlingovou za „zvláštní bytost“ a „nekvalitního člověka“, protože se prý vyhraňuje vůči transsexuálům a megalomansky vydělává hodně peněz, nám v jedné z reklam s laškovným výrazem sděluje, že Češi na Vánoce spotřebují 18 tun kaprů, což prý vyprodukuje 32 tun CO2. Kdyby měla paní Zelinková pravdu, každý by během pár dnů snědl zhruba 1,7 kilogramu kapra, a to včetně miminek, veganů nebo prostě lidí, kteří na Štědrý večer raději upřednostní kuřecí. Paní Zelinková ale bohužel zapomněla dodat, že první číselný údaj odpovídá celkové produkci kaprů za rok. Velká část z toho ještě k tomu míří na zahraniční stoly. Ale proč by se aktivisté zaobírali něčím tak nepodstatným, jako jsou fakta, že?

 

Další reklamy bychom mohli nazvat: Influenceři v roli počtářů CO2. Tito moudří lidé, jímž jde tak moc o naše blaho, nám zde přepočítávají doslova každý krok na objem CO2, který (možná) vyprodukuje.

Pozadu však nezůstala ani Česká spořitelna, která ve své reklamě vsadila na zarmoucenou holčičku, která běhá za svým tatínkem a nabádá ho k odmítnutí igelitového sáčku, nahrazení automobilu bicyklem nebo například k důslednému utáhnutí vodovodního kohoutku.

Usmažená bytost a umučený smrček

Živo bylo samozřejmě i na sociálních sítích, kde se vyrojili všemožní moralisté s hysterickými apely na náš „soucit“ a „udržitelné“ chování. „Zavraždili jste letos opět další strom?“ ptá se uživatel Twitteru. „Krvavá jatka!“ „Zvolte soucit místo utrpení!“ „Bolestný němý výkřik nevinné bytosti!“ rezonuje snad v každém pomyslném oku každé sociální sítě na adresu rybářů. Komický je fakt, že ti samí lidé, kteří bojují za životy kaprů, často bojují zároveň za ultraliberální přístup k interrupcím.

Jednotlivými aktivisty se nenechaly zahanbit ani celé organizace. Greenpeace například radí s ekologickým balením dárků. Prý máme použít přírodní elementy a staré noviny. Každý přeci chceme dostat nové hodinky zabalené v dvojstraně nějakého bulváru. Ještě přilepit suchou větvičku nebo nějaký pěkný list a dárek snů je na světě. Ale teď vážně. Jak dlouho toto zůstane v rovině výzev a podněcování zahanbení z nedostatečně eko přístupu? Neporučí nám to časem někdo?

Kazisvěti vítězí…

Ve výsledku ale vše zůstává při starém. Nepřítelem číslo jedna lidí, kteří si o sobě myslí, že jsou lepší a chytřejší, a cítí potřebu nás – normální lidi – poučovat, kárat a ztrapňovat, zůstává stále vzorný táta od rodiny, který si dá čtyřiadvacátého řízek, pustí si bílou Libušku Šafránkovou a oktávkou si zajede na půlnoční.

Takových „kazisvětů“ je však v naší zemi stále ještě drtivá většina, a pokud to tak zůstane, pokud většina stále bude mít ráda svůj národ, kulturu a tradice, žádní aktivističtí „Grinchové“ nejen letošních svátků nic nezmůžou.

Veselé Vánoce!

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...