19.12.2021
Kategorie: Politika

Fialová vláda, Vánoce a rozdělený národ

Sdílejte článek:

JITKA MOODY

Prdlačky, drazí a milí.

Tihle pravdoláskaři neřeknou Zemanovi jinak než zlodědek nebo resident či ovar. Můžou se vzteknout, když plán na státní pohřeb jim opět nevyšel a je jim puténka, co zrovna pan prezident dělá, protože by měl zrovna dělat úplný opak. Když Zeman odpočívá a nedává o sobě moc znát, tak to je hned řevu, že by mu měli zkrátit budget na hradní útraty, protože přece jede jen pižámkové dny a nic nedělá. Když se Zeman překoná a dokonce i poté, co se krátce vrátil z nemocnice a je pozitivní na Covid, nechce zdržovat a záleží mu na tom, aby byla nová vláda co nejdřív, dopředu ví, jak se budou moci presstituti posesouvat, ale přesto si nechá instalovat jakousi vitrínku, jež ho udržuje v povinné izolaci, a zve si plejádu šílených jmen a šílených tváří coby ministrováníchtivých Fialových vládních činitelů, tak když Zeman pilně pracuje, chtějí mu havloidi zesekat hradní rozpočet, čistě aby si tak moc nevyskakoval.

Národ je rozdělený.

Jedna půlka se chodí vyřvat na Ovčáčkův profil, kde i jinak seriozní a slušní lidé odhodí masku, nasadí jinou, tu anonymní twitterovou, a háží mu tam hovínka v podobě hejtů. Někteří jsou sami překvapení, jak takové slovo č…k či p..a vypadá napsané. Nemám nic proti zdůvodnitelným vulgaritám, ale tyhle tady na svém blogu fakt nechci.

Ne, nezastávám se prezidenta. Nezastávám se jeho mluvčího. Při první volbě bych Zemana nevolila, podruhé už ano, ale žila jsem v té době dlouhodobě v Austrálii a ze zdravotních důvodů jsem se nemohla dopravit na ambasádu, abych do schránky vložila svou vůli. Přišla jsem mu na chuť. Jako saphiophile, tedy aktraktivní nacházím v mimořádné inteligenci, se mi líbí, jak Zeman svou inteligenci využívá ke zlu. Ale k malému zlu, k lehce zlotřilému, zlomyslnému a naprosto a beze zbytku upřímnému slovu. Baví mne to. A navíc, často s ním souhlasím. Jako třeba s tolik omýlanými transsexuály.

Ono je to podobné u politiků pětikoalice a uřvaných probruselských novinářských aktivistů. S chutí odplivnutá urážka a pak se jeden stáhne a vyčkává, jestli přijde blok hned, nebo má ještě jeden náboj.

Je předvánoční doba, advent najdete na dveřích a balkonech sousedů, Vánoce v plném proudu už dávno běží ve všech obchodních domech a televizních stanicích. Totálně komerční svátek, který ale znamená vánoční atmosféru v našich domovech s vonícím cukrovím a padajícím vánočním stromečkem. Klid, pohoda a rodina v tom nejlepším slova smyslu.

Do této chvíle se zrodila nová vláda. Mišmaš pěti absolutně neslučitelných stran tu s námi bude v nejhorším případě následující čtyři léta a mezi všemi těmi abstraktními přísliby všude tlačí heslo, že nebudou rozdělovat, jako ta vláda ošklivá a špatná a dosavadní, ale budou spojovat.

Národ se dělí na ty, co v Babišovi vidí skvělého premiéra, na ty, co v něm vidí všechno špatné a slovenské, co si představí a pak jsou tací, kterým může políbit jejich českou dírku. Národ se dělí na ty, co v Covidu vidí oprávněnou hrozbu a dodržují nařízení a poslušně si šli píchnout dvě či tři dávky, a pak na ty, kteří nemůžou vystát šašky s maskou a idioty, kteří si dají dát vakcínu s malým či špatným účinkem. Tedy vedle těch, co tak nějak nechápou ani jednu skupinu a nenápadně v roušce pokradnu pokukují po informacích o očkování.

Není to jen u nás, je to celosvětový fenomén. Asi nejhorší je v USA, kde dokonce Demokraté bývalého republikánského prezidenta Donalda Trumpa viní z občanské války. Jenže jsou to zase voliči Demokratů, kteří jsou plní nesmiřitelné zloby. Před týdnem jsem potkala v brněnské hospodě Američana a dali jsme se do řečí a když vyplynulo, že bych volila Trumpa, strašně se naprdnul, nadal mi do rasistů a idiotů a odsedl si. Mezitím si ještě šel stěžovat číšníkovi, že říkám urážlivé věci (fakt jsem nic jiného, než že jsem pravičák a být v USA, volila bych Trumpa, ani nestihla říct). V americké hospodě by mě možná vyvedli. Až tak. A ne, není to rozdělená společnost. Jsou to realističtí a zdaleka ne tak uřvaní „Fuck Joe Biden, Let’s Go Brandon“ Republikáni a odpůrci současného prezidenta a pak šílení ultralevicoví aktivisté rozbíjející výlohy, rabující a nahánějící kdejakého Asiata, protože nezapomeňme, Covid je čínská chřipka, nenávidějící vše, co nevidí svět jejich očima.

Děsím se, že bychom se měli dostat na americkou úroveň. Děsím se toho, že se české rodiny roztrhají na dva cucky jen kvůli politice. Umíme si říct, teď máme chvíli klidu, teď se nehádejme. Fiala či Babiš. Právě teď a tady je to jedno.

Přeji vám, milí přátelé a čtenáři, šťastné a veselé.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (38 votes, average: 4,84 out of 5)
Loading...