16.3.2021
Kategorie: Společnost

Česko AstraZeneca a Německo Sputnik

Sdílejte článek:

MILENA DOUŠKOVÁ

Tahle situace by byla velmi směšná, kdyby nebyla k pláči. Naši politici jsou takové vlezprdelky vůči Německu, že se mi z nich dělá vyloženě špatně od žaludku. Jsem velmi zvědavá který z nich si zajede za Merkelovou a vynadá jí, že dělá obchody s Ruskem a jak si dovolila jednat s Ruskem o jejich vakcíně, když úžasní politici z ČR rozhodli o její nepoužitelnosti. Prezidenta Zemana nařkli se spolčování s Ruskem a skoro to vypadá, že je Zeman agentem Kremlu. Tak co je potom Merkelová?

Nikdo nemusí mít rád Zemana nebo Rusko, to záleží na každém člověku, ale pokud jim jde o zdraví svých občanů, tak má jít naprosto všechno stranou. Právě poslouchám premiéra Babiše a potvrdil, že ČR bude dál používat AstraZeneca. Ještě si pochvaloval, jak nám okolní státy pomáchají  a posílají nám svoje zásoby této úžasné vakcíny, protože oni sami ji k očkování používat nechtějí.

Je to u nás jako se vším. Všechno, co se západu nehodí předhodí do naší země, protože co není dobré pro zápaďáky, je dobré pro Česko a Slovensko. Možná, že chtějí aby krevní sraženiny tvořící se po této bezva vakcíně pozabíjeli náš národ a oni se nemuseli obtěžovat nás pozabíjet jinak. Zatím jsem se snažila chápat ministra Blatného, ale teď? Věřte mi kdybych věděla jak ho odstranit z jeho funkce, tak to velmi ráda udělám. Ten člověk je buď, šílený, blbec nebo podplacený. Možná všechno dohromady. Nevím, neviděla jsem ho nikdy živě abych mu mohla říct, že má na rukou českou a moravskou krev.

Tak co Babiši?   Rusko oznámilo, že podepsalo dohodu s Německem na výrobu vakcíny Sputnik V, napsala agentura Interfax s odvoláním na šéfa fondu přímých investic RDIF Kirilla Dmitrijeva. Podobné dohody Rusko uzavřelo také s Itálií, Francií a Španělskem. Jednání se vedou s dalšími společnostmi a čeká se na souhlas Evropské agentury což umožní její výrobu a zásobování evropského trhu. Itálie chce vyrábět vakcínu Sputnik v Lombardii od července. EMA proces schvalování vakcíny Sputnik V již zahájila. Postupně se analyzují výsledky vědeckých a klinických testů.

Ruská vakcína Sputnik V byla první vyvinutou a schválenou vakcínou proti koronaviru na světě. Rusové tvrdí, že je bezpečná a účinná. Žádné významnější nežádoucí účinky nejsou hlášeny. Vakcínou se očkuje v téměř 50 zemích, včetně Maďarska, které ji používá i bez souhlasu EMA. První dodávky vakcíny dorazily také na Slovensko, kde nestandardní nákup Sputniku V způsobil vládní krizi. Podle studie zveřejněné v prestižním časopise The Lancet má Sputnik V účinnost 91,6 procenta.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...