6.1.2021
Kategorie: Politika

Demokraté obvinili Trumpa z pokusu manipulace volebních výsledků v Georgii … ale jaká je pravda?

Sdílejte článek:

ROMAN BEDNÁR

Pomocníka Demokraté našli v osobě Brada Raffenspergera, který zastává ve státě Georgia důležitou funkci jako Secretery of State a měl i pověření dohlížet na prezidentské volby.

Washington Post informoval, že americký prezident v telefonickém rozhovoru s Raffenspergerem ho naléhavě žádal, aby dodatečně změnil výsledky voleb. “Budoucí” USA viceprezidentka Harris obvinila Trumpa ze zneužití moci. Washington Post tvrdí, že existuje nahrávka údajně až hodinového rozhovoru Trumpa s Raffenspergerem. Demokraté nyní chtějí Trumpa oficiálně obžalovat. To celé přebírají postupně i další mainstreamová média i německá či česká. Jde v podstatě o to, že Demokraté dělají vše proto, aby v USA vyvolávaly v národě negativní emoce vůči prezidentovi.

To celé je ale jen lež a překrucování faktů od začátku až do konce a pokus o další difamovaní Trumpa i za pomoci zrádného republikána Raffenspergera, který je nenáviděn všemi republikánskými kongresmany:

Vůbec totiž nešlo v hodinovém telefonátu o rozhovor Trumpa a Raffenspergera, ale o telefonickou konferenci několika osob. Kromě Trumpa aRaffenspergera byly její účastníky Mark Meadows – chief of staff v Bílém Domě, Cleto Mitchell právník, Kurt Hilbert právník, Ryan Germany poradce Raffenspergera a Jordan Fuchs, Deputy Secretary of State, Georgia.

Média úmyslně zamlčují tuto v souvislosti s telefonátem důležitou a podstatnou informaci, neboť jen tak lze zkonstruovat to, že Trump chtěl konspirativním způsobem Raffenspergera nutit k tomu, aby změnil “korektní” výsledek voleb v jeho prospěch.

Ve skutečnosti probíhal rozhovor v rámci konference tak, že Trump chtěl od Raffensperga jen to, aby konečně reagoval na množství důkazů o porušení legálnosti voleb, které mu byly předloženy a aby si všechno sám prověřil.

Připojuji alespoň začátek konference v autentickém podání v angličtině (přečetl jsem si celou kompletně):

Donald Trump:
And I know you would like to get to the bottom of it, although I saw you on television today, and you said that you found nothing wrong. I mean, you know, and I did not lose the state, Brad. People have been saying that it was the highest vote ever.
[…]
But Brad, if you took the minimum numbers we are many, many times above the 11,779, and many of those numbers are certified, or they will be certified, but they are certified. And those are numbers that are there, that exist. And that beat the margin of loss, they beat it, I mean, by a lot, and people should be happy to have an accurate count instead of an election where there ‘s turmoil.
[…]
Se that ‘s it. I mean, we have many, many times the number of votes necessary to win the state. And we won the state, and we won it very substantially and easily, and we’RE getting, we have, much of this is a very certified, far more certified than we need. But we’RE getting additional numbers certified, too. “

Mark Meadows:
“So, Mr. President, if I might be able to jump in, and I’LL give Brad a chance. Mr. Secretary, obviously there is, there are allegations where we believe that not every vote or fair vote and legal vote was counted, and that ‘s at odds with the representation from the secretary of state’ s office.What I Jsem hopeful for is there some way that we
can, we can find some kind of agreement to look at this a little bit more fully? You know the president mentioned Fulton County. “…………………………….

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,81 out of 5)
Loading...