15.12.2014
Kategorie: Ekonomika

Obrana kapitalismu

Sdílejte článek:

L.S.CHRISTENSEN 15|12|2014

Socialisté (tím nemíním příslušnost k jakékoli straně ale o stavu politické mysli) hovoří o investicích, které zabrání šíření krize či “nastartují” růst. Jenže právě oni jsou zodpovědni za prodlužování krize, protože dělají přesně totéž, co ji způsobilo, dluhy rostou stále víc až do momentu, kdy je již nebude možné reálně splatit.

 

[ad#hornisiroka]

 

Peníze navíc pochází od těch úspěšných, kteří jsou trestáni ve prospěch neschopných. Navíc u bank se zabydluje pocit jistoty záchrany a jsou přirozeně schopny jít ještě do větších rizik. Destrukce volných trhů, kvůli jedné intervenci za druhou, prudce akceleruje.

 

 

Je třeba říci, že kromě politiků nesou vinu i mnozí “podnikatelé”, kteří si rychle zvykli na příjem peněz, které pocházejí z cizí kapsy. Podnikatelé, kteří zneužívají evropských a vládních úsluh nebo spoléhají na peníze, které vlády jiným lidem sebraly pomocí daní, nemohou být považováni za morální.

 

[ad#velkadolni]

 

Je čím dál těžší rozeznat kde končí kapitalismus a kde začíná socialismus. Skutečnou obětí je přitom občan, který ráno vstává aby dělal svou práci a staral se o rodinu. Je bit jako daňový poplatník, jako spotřebitel i jako volič, který nevidí nikoho, kdo by si zasloužil jeho hlas. On je a bude tím, který se snaží chránit svou rodinu a který bude mít prospěch z kapitalismu, efektivnosti, konkurence, možnosti volby a ze svobody. Morálnost a sociálnost kapitalismu bez přídomků je zřejmá ale je třeba o tom hovořit. Braňme kapitalismus.

 

Zdroj: L.S. Christensen, zakladatel SAXO Bank

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...