25.10.2020
Kategorie: Ekonomika

Šikovná Prymulova dcerka: Získala 650 000 Kč dotaci na polomrtvou firmu

Sdílejte článek:

COM

Miroslav Macek k tomu ironicky napsal:

Nechápu, na co si ti drobní podnikatelé pořád stěžují! Firma Medimun, kterou ovládá dcera ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) Karolína, získala letos v srpnu dotaci přes 650 000 korun z operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Peníze mají jít na nákup technologií k výrobě dezinfekce. Firma byla doposud většinou ztrátová a vykazovala minimální činnost.

P. S.: Miloši, už jenom za tohle by měl dostat to nejvyšší státní vyznamenání!

Letos prý ale chystá téměř milionovou investici do výroby dezinfekce, která jde v době pandemie velmi dobře na odbyt. Dotace by tak tvořila více než polovinu z investované částky. „Cílem projektu je vyrábět zdravotní dezinfekční prostředky využitelné v nemocnicích a dalších zdravotních zařízeních na vlastních výrobních technologiích s dostatečnou kapacitou, která splňuje poptávané množství na trhu. Dílčím cílem je nákup vybraných strojů a technologií a jejich uvedení do provozu,” uvádí společnost na svých webových stránkách.

Karolína Prymulová v minulosti provozovala úspěšnou firmu Biovomed. V letech 2014 a 2015 za „poradenskou činnost“ pro farmateutické firmy, kdy radila i ohledně výroby vakcín, společnost utržila téměř 75 milionů korun. Její čistý zisk byl necelých deset milionů. Roman Prymula v té době vykonával ve firmě funkci prokuristy (zmocněnce k právnímu jednání), šéfoval Fakultní nemocnici v Hradci Králové a zároveň byl předsedou České vakcinologické společnosti, jímž je do současnosti.

Celá věc se nakonec dostala na veřejnost a tehdejší ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček ho z pozice ředitele nemocnice odvolal. Prymula se bránil s tvrzením, že za ministrovým rozhodnutím vidí osobní spor.

Prymula se letos v červnu sám stal podnikatelem, když získal živnostenské oprávnění, mimo jiné na výrobu zdravotnických prostředků. Kvůli kritice o možném střetu zájmů živnost v polovině září pozastavil.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 4,70 out of 5)
Loading...