17.10.2020
Kategorie: Ekonomika

Ministryně financí dokazuje každým krokem neschopnost vlády už před koronakrizí

Sdílejte článek:

TOMÁŠ FLAŠKA

FLASKAJedna perla za druhou. Neschopnost na n-tou. Kde vlastně dnes jsme? Epidemiologická situace je nikoliv 10x, ale už tak 15x, možná i 20x horší než na jaře a stálo nás to 500 miliard. Tedy za nic. Peníze vyhozené komínem.

A neschopnost vlády ukazuje ministryně financí každým dnem. V týdnu to bylo bombastické ohlášení odkladu plateb pro podnikatele – daň z příjmu, silniční daň i platba DPH se odkládá do konce roku. No a co? Je rozdíl mezi odpuštěním platby a odložením platby. To si jako paní ministryně myslí, že kdo nemá na zaplacení daní teď, tak po lock downu, který tu už částečný je, bude peníze na daně mít? Po Novém roce prostě přijde vlna bankrotů, osobních bankrotů a žně pro exekutory.

Ovšem vrchol tomu paní ministryně zasadila dnes, když navrhla odložení všech vln EET až do roku 2023. A to jako proč? Co tím chce paní ministryně říci?

Když to odložíme, tak Vám vlastně necháme peníze? Takže vy podnikatelé jste všichni podvodníci a takto vám peníze necháme. Nestydatost a nehoráznost. Protože pokud je podnikatel poctivý, tak mu EET nepřekáží, neříkali jste to ANO? A teď nám tedy tvrdíte, že těm nepoctivým pomůžete a ti poctiví to nijak nepocítí. Fakt nechápu co tímto ekonomicky chce vláda získat. Žádné daňové úlevy, žádné odpustky poplatků, ale jen odložení administrativní věci, která podle všech vládních prohlášení nemá na poctivé podnikání žádný ekonomický vliv. Dělají si z nás už opravdu srandu?

Ono to ale bude jinak, což je jasné už od samého počátku celé slavné EET. Žádné desítky nemocnic, domovů důchodců, stovky kilometrů opravených silnic se nekonají. Celé EET byl jenom jeden veliký humbuk, na nějž skočili prostí a závistiví lidé, dali své hlasy současné garnituře, ale ekonomicky žádný význam nemá. Zjevně si to uvědomuje už i paní ministryně a takto nenápadně celý projekt odpískává. Rok 2023 bude po volbách a pokud by náhodou ve svém křesle ještě seděla, tak nebude problém říci třeba něco v tom smyslu, že zatím nevidí důvod pro znovuzavedení, protože se vlastně nešvindluje apod.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,38 out of 5)
Loading...