23.9.2020
Kategorie: Ekonomika

Trvalý kurzarbeit je zločin, Zemane a komunisté táhněte do pekel

Sdílejte článek:

JAN ZIEGLER

blogerzieA sociální demokraté s nimi. Něco takového je totiž šílenost, vedlo by to k tunelování státních peněz a je tady otevřena cesta k masivnímu zneužívání tohoto opatření.

Už ani nepřekvapuje, že za touto nehorázností stojí i prezident Miloš Zeman. On vždycky levičákem byl, a jak se říká, kdo jednou levičák, navždy levičák.

 

Kurzarbeit je smlouvou mezi zaměstnavatelem, zaměstnanci a státem. Základní myšlenka spočívá v tom, že zaměstnancům zkrátí zaměstnavatel pracovní dobu a příjem, o který přijdou, jim doplatí stát. Podmínkou však je závazek zaměstnavatele, že nikoho nepropustí.

Jak podle iDNES.cz sdělil šéf KSČM soudruh Vojtěch Filip alias Falmer (podle vícero veřejných zdrojů jeho krycí jméno agenta StB), jediný spor mezi ním a prezidentem Zemanem je o výši kurzarbaitu. On a předseda ČSSD Hamáček navrhuji, že by stát vyplácel pracovníkům 70 % jejich mzdy, Zeman chce méně.

Chápu toto opatření v době krize, jako je například tato koronavirová. Nedochází ke zrušení pracovních míst, stát tak nemusí lidem vyplácet podporu v nezaměstnanosti, sociální dávky s tím související a platit za ně sociální a zdravotní pojištění. Toto opatření by však mělo být přechodné a nikoliv trvalé. Jinak opravdu hrozí jeho masivní zneužívání. Vedení firmy, aby ušetřilo, nechá schválně lidi doma, a státe starej se. Z toho hrozí další pořádná sekyra ve státní kase, která se už nyní řítí do pořádného zadlužení.

Opět se potvrzuje stará pravda. Socialisté, komunisté a vůbec veškerá levice ráda hoduje za cizí peníze. KSČM v rámci populismu navrhne sebevětší nesmysl, který bude stát velké peníze, ale to jí nevadí, když to nebude muset platit ze svého. Zkrátka, po nás potopa. Proto přijetí trvalého kurzarbeitu je třeba zabránit za každou cenu.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prezident-zeman-vicepremier-hamacek-lany-vojtech-filip-kscm-kurzarbeit-rozpocet-dane.A200922_103238_domaci_ajez

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 4,16 out of 5)
Loading...