3.3.2013
Kategorie: Společnost

Máme v Česku kapitalismus nebo co?

Sdílejte článek:

PŘIŠLO NÁM E-MAILEM 03/03/2013

 

Kapitalismus je asi nejlepší ze všech společensko-ekonomických systémů, ale i on ve světě pomalu končí. Má spoustu chyb, ale nic lepšího lidi ve své historii dlouhodoběji nezprovoznili. Češi ke kapitalismu přičuchli a zkusili si sami bez Velkého bratra z Východu, zato s Velkým bratrem zpoza Velké louže chvíli demokraticky vládnout. Zopakovali všechny možné chyby historie, zkurvili, co mohli a díky své lhostejnosti, nezájmu o věci veřejné a hlouposti, udělali z Čech popelnici Evropy a mafiánský, v zahraničí nedůvěryhodný stát, řízený kmotry, s vládou hloupých, nekompetentních nebo zkorumpovaných úředníků.

 

To, co dnes vidíte kolem sebe, nemá s kapitalismem nic společného. To je produkt „ Hochů, co spolu mluví” a nehrajme si na pravici a levici, jak si tito přáli a český ovčan jim toto divadlo do puntíku čtvrt století baštil. V nádrži auta je ještě nějaká nafta, (kvalitou nejhorší v Evropě, přidejte si aditiva) a v kastrólu od nedělního oběda nějaký maso z Polska – tak se do tý politiky táto nepleť, nebo tě ještě vyhodí z šachty!

[ad#hornisiroka]

Vlajková loď české polistopadové scény, Tunedědkova ODS nebyla nikdy plnohodnotnou politickou stranou. Byla založena jako účelová mafiánská organizace k legalizaci všech těch očekávaných výnosů z „převodu” státního majetku a k politickému krytí všech zlodějin na vlastním národě. Byla vytvořena, aby pod zdáním demokracie, vyprofilovala příslušné zákony a prostřednictvím všech těch nastrčených, poslušných a podílejících se otupila výkonnou a zákonodárnou moc státu. Úkol byl splněn a ODS, jako organizace na jedno použití ztratila opodstatnění a význam. Skoro by se slušelo říci: „Čest její památce“!

 

(Nyní pozorně sledujte, kam se budou politici-paraziti z této strany rozlézat. U nás založili spolek Jihočeši 2012. Potřebují dalšího hostitele, jinak bez pomoci zhynou. Nejvíc jim chutnají státní zakázky a peníze z Unie. Většina z nich nikdy nepracovala. Např. student z Plzně, ikona strany, Marek Benda se narodil roku 1990 ve Sněmovně svému otci).

 

A naše opozice, naši socani? Evidentně jim vyhovuje současný stav, občas nějaká ta opoziční smlouva, nemusí pršet, stačí, že kapou miliony. Líp to prostě zařídit neumí…A komáři? Moc ležela dlouhé roky na chodníku, stačilo ji zvednout. Jsou na to ale příliš hloupí a když už dostanou kopici truc-hlasů, nominují StBáky a podobnou špínu namísto mladých, nepoznamenaných lidí.

 

Současný Systém u nás už pouze parazituje na obyvatelstvu, poctivých živnostnících a dotacích z EU, zoufale špatně přerozděluje, nic neprodukuje a nerozvíjí se. Většině lidí ale není už co sebrat a český “kapitalismus” tak neví kudy kam. Všude kolem samý ekonom, dealer, finanční poradce, realitní makléř a zprostředkovatel čehokoliv. Kdo projeví zájem nebo zaplatí, má VŠ. Něco vyrábět? Ale co? Nikdo nic neumí a ti co uměli, jsou v důchodu. Navíc všechno vyrobí levněji žlutý člověk. Několik montoven v otrokářských zónách nestačí, navíc zisky z nich v ČEZku nekončí. Dolce Vita českých kmotrů, politiků a jejich řiťolízalů pomalu končí. Olympijské hry v Práglu už asi Kolibřík nezorganizuje a takový to mohl být kšeft. Druhý pilíř taky nevyšel. Tak ještě pohřbít zdravotnictví a začít vydělávat na cenách léků a operací – poslední megabyznys v týhle zemi po splněných restitucích.

 

Jsme přilepeni na německé ekonomice jak hovno na košili, ale ono to nestačí. Země je vykradena na celé generace do budoucna, fotovoltaických panelů máme víc než Španělsko s Itálií dohromady, na polích místo brambor jen řepka do nafty, živý prasata jsou u nás už jen ve vládě, parlamentu a advokátních kancelářích, stát nemá pod kontrolou energie, uhlí, vodu, vlastně nic. I vysrat se jdete na dluh. Zajímavé je, že nikdo nezná toho, komu všechny státy světa dluží…

 

Urvi co můžeš, po nás potopa a až se začne v Evropě a ČEZku účtovat, naskáčeme do aut a letadel, vyzvedneme prachy v zahraničních bankách, akcie na doručitele a někde v Tichomoří už to mámo v klidu dožijem…Tedy, někteří z nás – Hoši co spolu mluví, jejich přátelé a pomahači a ti, co jim lezli do prdele a směli sbírat drobky a kosti při hostinách.

 

Je ostudou, že nové elity, vzešlé z prominentních komárů, StB a spolupracovníků, prodavačů bonů a veksláků, nevládly kupodivu proces uchopení moci a jeho přeměny ve službu státu a selhaly mnohem víc, než dokázaly komunistické elity po roce 1948. Ty alespoň nespravedlivé majetkové přesuny revolučně přetavily do nových továren, elektráren, přehrad, škol, nemocnic a dětských jeslí, ty současné za sebou nechali tunel Blanka, zpackanou D47, vykradený důchodový systém, zpustošené zemědělství…..fakt se mi to nechce psát, kdo nemá hlavu strčenou dvacet let v prdeli, to přeci ví.

Češi jsou hrdý a odvážný národ. Povstali například proti Hitlerovi 5. května 1945, ačkoli dotyčný se už 30. dubna 1945 zastřelil nebo proti vládě komunistické strany Československa 17. listopadu 1989, ačkoli všechny vlády okolních států vedené komunistickými stranami byly ve střední Evropě poraženy už 9.11.1989 pádem Berlínské zdi. A proto pevně věřím, že vyjedou Blaničtí rytíři a národ znovu povstane. Ale Čech, ten to neuspěchá. Pěkně pomalu, co kdyby…Až opustí zemi poslední politikové a kmotříčci okresní úrovně, neboť tu už nebude co ukrást, vtrhne národ za několik týdnů na to do ulic. A z tribun náměstí bude odvážně znít : „To jsme jim to dali! To jsme je vyhnali! Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop…“  A čeští umělci nám k tomu zazpívají hymnu, paní Bohdalová políbí nového Vůdce a pan Hřebejk natočí několik filmů, o těch rudejch a hnědejch sviních.

 

Nicméně skončím optimisticky. Považuji za úspěch, že i po 24 letech od plyšového předání moci StB, mohu dnes ještě vstoupit do lesa, sbírat houby a borůvky, ulovit veverku, dokonce se smím zadarmo i vykoupat v řece či rybníku! Mohu se projíždět na kole z Číny po cyklostezce odnikud nikam, kterou nám tu postavila EU, chroustat při tom keksy z Polska osolené solí na silnice, či posedět po celodenní šichtě v kulturáku, kterej naštěstí postavili před 40 lety komáři a dát si tu pořád ještě české pivo. A to není málo. No řekněte, kolik lidí, např. v Africe, má svoje kolo a může chlastat pívo ke špekáčku z Lidlu, poté co si omyli prdel v rybníku?

 

Tak si pořád nestěžujte nevděčníci!

 

Rischa, březen 2013

 

[ad#velkadolni]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...