29.1.2020
Kategorie: Multikulturní soužití

Z blogu Vox Populi: Genderoví šílenci požadují změnu dopravních značek

Sdílejte článek:

SLOVANKA

V Evropě jsou prakticky takřka totožné dopravní značky, což je záležitost, která možná velmi brzy dozná změn. Genderoví aktivisté ze Švýcarska se totiž pozastavili nad tím, že dopravní značky, znázorňující lidskou postavu, jsou genderově nevyvážené a diskriminují zejména LGBT komunitu a ženy.

Genderová nevyváženost, kdy je na většině značek znázorněn panáček, tudíž musí doznat změn. Starostka Ženevy tento apel genderových aktivistů vyslyšela a rozhodla se, že podobné značky v Ženevě zavedou.

Brzy tudíž na dopravních značkách v Ženevě – tedy na těch, na kterých je běžně vyobrazena postava – uvidíte různé, genderově vyvážené postavičky. Budou tam proto nejen muži a ženy, ale i těhotná žena, důchodkyně nebo homosexuální  páry.

Předpokládám, že co nevidět se tohoto pokrokového nápadu ujmou i další evropská velkoměsta, obzvlášť pak ta, která jsou vedena různými ultraliberály. K takovýmto městům samozřejmě patří i Piráty ovládaná Praha, proto se Pražáci nedivte, pokud se třeba ještě letos na piktogramu značky, značící přechod pro chodce, objeví namísto genderově nevyváženého panáčka dva zamilovaní gayové či lesby. Ostatně, před několika lety se přece skupinka liberálních aktivistů 100hoven (mimochodem jde o tytéž, co zničili prezidentskou standartu a vyvěsili trenýrky) pokusila genderově vyvážit semafory na přechodech pro chodce. Sice za to byli pokutováni, nicméně jak vidno, byli vlastně nadčasoví a předběhli tím své švýcarské soukmenovce.

Genderové vyvažování ovšem zdaleka není pouze záležitostí dopravních značek či genderových kvót v politice či ve veřejných institucích.  Zrovna nedávno zakázali třeba ve Velké Británii reklamu jen proto, že v ní nebyla ani jedna žena a byla tedy genderově nevyvážená. Reklamy tedy již musí být genderově vyvážené a musí v nich být zastoupena různá pohlaví (a to i tehdy, kdy to příliš nedává smysl). Ostatně, také u nás máme jakousi neziskovku, která bojuje proti genderovému násilí v reklamách, čímž mají na mysli, že je třeba odstranit vnadné mladé modelky například v reklamě na pivo nebo na auta. To je ovšem  trend, který sem ještě před kampaní mee too před pár lety přišel ze Západu.

Po rasovém vyvažování filmů, kdy se i do historických filmů ze středověké Evropy nacpe polovina černochů, kteří ve středověké Evropě neměli co dělat, se bude pokračovat také s protlačováním LGBT a genderových kvót kamkoli. Nejen do filmů či reklam, ale jak se zdá, tak i na dopravní značky.

Myslíte, že u dopravních značek se to genderové šílenství zastaví? Nebo se brzy budou pokutovat třeba porodnice za to, že v řadách rodiček nemají muže a jen velmi zřídka tam rodí transky či třeba 45. pohlaví? A co třeba vojáci, zaměstnanci na stavbách či v dolech – není i tam poněkud křiklavá genderová nevyváženost?

A pokud by se na ty posty nenašel dostatek žen – dobrovolnic, co tak umožnit jít příkladem oněm genderovým aktivistkám, které tu vyváženost tak vehementně prosazují? Myslím, že v neziskovkách se jich najde dostatek a především – konečně by byly k něčemu užitečné. 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,82 out of 5)
Loading...