29.12.2019
Kategorie: Ekonomika

Dnes již komunisté nemusí znárodňovat, už vyhráli

Sdílejte článek:

JAN SOVA

jansovaNe dnešní komunisté (a socialisté s nimiž se tak nenávidí, protože jsou si tolik podobní) už nemusí znárodňovat. Mají vyhráno! Proč by brali celá hospodářství a podniky? Proč by (obrazně i fakticky řečeno) měli továrníky lámat v kolech nebo v uranových dolech a následně hledat vlastní “kádry” do vedoucích postavení. Oni už mají tu historickou zkušenost, že žádné kádry neseženou, že ti jejich experti (dělničtí kádři) to dříve nebo později dovedou k absolutnímu krachu. Proč si brát podniky, být za zločince (ano, tak se dnes díváme na ty historické socialisty z 50. let, ale budeme se stejně dívat na ty dnešní?), když si prostřednictvím daní, lze vzít většinu jejich výnosů (a tím i perspektivy a života), a provozní problémy nechat řešit (stínové) majitele, které je pak stejně snadné ovládnout vyhláškami, regulacemi, daněmi apod.?

Bohužel to ale celé skončí špatně. Vydaněná a jalovou prací přetížená Evropa je neefektivní Evropa, Evropa neschopná konkurovat okolnímu světu, který nám již teď utíká mílovými kroky. Zatím to nepozorujeme tak zřetelně, zatím….

Pozn. č. 0: Národnísocialista Hitler toto už věděl okolo roku 1930 a proto “tam ty továrníky nechal”, ale ne protože by byl pravicový extremista (ne, on byl komunista jak vyšitý), ale protože věděl, že jinak nebude mít dostatečně efektivní průmysl a výrobu pro válku, kterou chystal. “Tak tam ty továrníky nechal”, jen se začali bát o svojí svobodu a později i život. O to se postaral jeho byrokratický aparát.

Pozn. č. 1: Dovolím si citovat našeho současného prezidenta – socialistu Miloše Zemana z jeho přednášky na VŠE v roce 2012: “Nevěřte politikům, kteří říkají, že daně je třeba snížit! Daně je třeba zvýšit.” A to prosím říká při současném brutálním vydanění, které je pro celou Evropu umrtvující.

Pozn. č. 2: Pobavila mě dnešní ODS a TOP 09, která je již tak zoufalá, že jde proti vlastním návrhům z minulých vlád a mluví o nemravné dani z nabytí nemovitosti, kterou chce zrušit nebo snížit a přitom ji sami zvyšovali.

Pozn. č. 3: Skandinávské země se nemají dobře pro to, že tam mají vysoké daně, ale navzdory tomu.

Pozn. č. 4:Slavný “ekonom” J. M. Keynes obdivoval nacistický ekonomický program. V předmluvě k své Obecné teorii uvádí:„Teorie celkové produkce, která je předmětem této knihy, může být mnohem jednodušeji přizpůsobena podmínkám totalitního státu nežli teorie výroby a rozdělování produkce vytvořené v podmínkách svobodné konkurence a značného stupně laissez-faire.“

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 4,38 out of 5)
Loading...