22.10.2019
Kategorie: Společnost

Ruští špioni rejdí po firewallech

Sdílejte článek:

LU LINA

Koudelka z STS Chvojkovice-Brod, což je, jak všichni víme, slušnej oddíl, se se skromností jemu vlastní před poslanci pochlubil, že BIS ve spolupráci s NCOZ před rokem a půl už zase překazila zdejší rozsáhlé ruské špionážní protievropské pikle.

Po odhalení přetrvávající „sovětské interpretace dějin“ v českých školách a odhalení těch „minulých“ ruských piklů, kdy BIS spektakulárním rozprášením „jiné“ skupiny ruských špionů – z nichž nebyl kupodivu nikdo ani obviněný, ani alespoň vyhoštěný – zničila operaci konkurenční služby ÚZSI, jde o další jednoznačný důkaz, že BISáci opravdu nejsou žádní čučkaři. Proč jsou uvozovky i u slov „minulých“ a „jiné“ vysvětlím na konci.

A stejně jako v tom minulém případě, i tentokrát máme k dispozici pouze mlhavé prohlášení plukovníka Koudelky. Nic hmatatelného, co by to fanfárami provázené oznámení velkého úspěchu alespoň minimálně vizuálně zhmotňovalo, předloženo nebylo. Cokoliv. Je to už rok a půl, takže od „zdecimování agenturní sítě “ už jistě proběhla řada v právním státě za této situace obvyklých úkonů. Sice to na rychlost našich orgánů činných v trestním řízení a justice není mnoho, ale něco snad proběhlo, ne?

Minimálně jistě padala označení „persona non grata“ a vyhošťovalo se, nemluvě o úkonech v trestním řízení. Ty podle slov mluvčího NCOZ prý „probíhají“. Hm. A v jaké jsou po roce a půl fázi? O Babišově trestním stíhání jsme věděli všechno hned a někdy i s předstihem. Od obsahu spisu až po barvu slipů státního zástupce.

K informaci o tomto úžasném úspěchu jsem přišel při poslechu Českého rozhlasu Plus, kde redaktor v předmětné věci zpovídal poslance bezpečnostního výboru sněmovny Ondráčka a Žáčka.

Zatímco odéesák Žáček překypoval nekritickým nadšením a pěl na Koudelku and his boys pajány, komunista Ondráček byl věcný a kladl nahlas zajímavé otázky.

Například, proč to bylo zveřejněno až po tak dlouhé době, kolik špionů bylo vyhoštěných a jaké národnosti, s kolika špiony je vedeno trestní řízení a v jaké se nachází fázi a zda BIS stejně bedlivě monitoruje i špiony západní. Zkrátka komunista kladl logické otázky, na něž nejsou k dispozici žádné odpovědi a „pravicový“ demokrat se choval jako dítě pod vánočním stromečkem. Což nebylo poprvé, podobný úkaz – racionálního a logicky argumentujícího komunistu/ku a slabomyslně působícího „demokratického“ politika – jsem v debatách zaznamenal již mnohokrát.

Dále Ondráček uvedl, že z dřívějších rozhovorů se současným i minulým ředitelem BIS ví, že tato instituce pracuje podle vládních zadání. A vládním zadáním je odhalovat ruské a čínské špiony. Což bude pravděpodobně důvodem toho, proč jsou u nás neustále „odhalováni“ pouze špioni východní a žádný západní. O jejichž souběžné koexistenci a činnosti v české kotlince jistě nikdo soudný nepochybuje.

O tom, že u nás operují ruští špioni jejichž náplní práce je obhajoba ruských zájmů, jež může mít mnoho podob, nepochybuji ani já.

Zároveň nepochybuji o tom, že u nás operují i špioni všech ostatních států, kteří tak zase nejrůznějšími způsoby hájí jejich zájmy. Tak, jako ti naši hájí naše zájmy zase u nich. Nikdo soudný opět nepochybuje, že například spojenecké svazky v tom hrají minimální roli. Pokud je mi známo, tak takřka jedinou a největší reálnou špionážní aférou posledních let bylo odhalení WikiLeaks o masivních špionážních aktivitách Američanů vůči jejich evropským spojencům.

A tak s touhle imbecilní hrou na slavnostní odhalování výhradně ruských špionů, jejímž nejvýznačnějším znakem je, kromě silného mediálního pokrytí, pokaždé vágní mlhavost a dokonalá absence jakýchkoliv hmatatelných důkazů o čemkoliv, už jděte do prdele.

Zvlášť, když z ní díky aktivnímu Koudelkovi na hony zavání dvě věci. Zaprvé klopotná snaha plnit politické a zároveň i mediální zadání na odhalování ruských špionů, což zároveň druhotně slouží i k žádoucímu navyšování rozpočtu, kompetencí a hvězdiček na náramenících. Což skvěle funguje, jen ten Zeman stran povyšování furt škodí.

A za druhé podivná pachuť. Když se podívám na Koudelkovo curriculum vitae a seznam známých akcí BIS pod jeho vedením, nemohu se zbavit dojmu, že mediálně slavný rusobijec Koudelka svou aktivitou sice plní vládní zadání, ale oprávněně jest možno pochybovati, o jakou vládu se vlastně jedná.

Já, stejně jako komunista Ondráček s chutí BISce a jistě i po letošku pouhému plukovníkovi Koudelkovi zatleskám, až poprvé předvede něco, čemu se zatleskat dá.

Zatím se tak nestalo a předváděné varietní kousky nevalné úrovně až příliš volají po všem možném, jen ne po potlesku.


A teď k těm úvodním uvozovkám. Dospěl jsem k závěru, který může klidně být hluboce mylný, nemaje díky informační mlze dostatek informací, ale zatím na něm budu jako agent Kremlu trvat, že Koudelka teď ve sněmovně prostě jen podruhé přepral ty samé děravé fusky, co vytáhl už vloni v prosinci.

Tedy, že ta ruská agenturní síť, jejíž lednové „rozbití“ bylo ohlášeno vloni v prosinci jako reakce na „čučkaře“, je totožná s ruskou agenturní sítí , jejíž „zdecimování“ „vloni v lednu“ bylo slavnostně oznámeno včera.

Protože jinak by čučkaři museli v lednu 2018 odhalit a „zdecimovat“ dvě nezávislé ruské agenturní sítě najednou a jeden tento fenomenální úspěch zveřejnit už v prosinci 2018 a ten druhý včera. Čemuž mám, kdoví proč, značné potíže uvěřit.

Autor: 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37 votes, average: 4,49 out of 5)
Loading...