11.8.2019
Kategorie: Humor

Jakou šanci má koalice proti Babišovi? Společná anketa hloupému napoví, chytrého nakopne

Sdílejte článek:

STRACH.CZ

Kdy chcete začít jednat o velké koalici?

Petr Fiala, ODS
Co nejdříve, jde o každou vteřinu. Snad se sejdeme ještě letos. Jako nejsilnější opoziční strana budeme tato jednání iniciovat my. Bez nás nikdo nezačne. Pokud nebudou velké rozdílové názory, koalice může začít fungovat kolem roku 2036. Mohli bychom společně sledovat přistání prvních lidí na Marsu – to by bylo symbolické.

Jiří Pospíšil, TOP09
Nás zatím nikdo neoslovil, ale počítáme, že jako nejoblíbenější strana v Praze budeme jednání iniciovat my. Kolega Feri už píše pozvánky, Markéta šla koupit známky, Karel nám zase někde usnul a víc lidí na to nemáme. Rok 2089 vidím optimisticky, mohli bychom spolu sledovat přistání prvních lidí na Titanu. Karel se už těší.

Marek Výborný, KDÚ-ČSL
Tak my už dávno jednáme s potencionálními partnery. Nejprve jsme oslovili hnutí STAN, a až se dohodneme, oslovíme další strany. Pokud se podrobí našim podmínkám, vidím vznik koalice v horizontu několika staletí velmi optimisticky. Mohli bychom spolu sledovat přistání prvních lidí u Proximy Centauri.

Vít Rakušan, STAN
Už se nás pokoušeli kontaktovat lidovci, ale jejich podmínky připomínají spíše jednání o kapitulaci než o koalici. Z ústředí TOP09 nám poslali SMS, že už brzy dostaneme letáček, ale zatím nic. A ODS se nám vyhýbá. Pochopil jsem, že všichni chtějí raději počkat, dokud Babiš nezemře stářím, než dělat koalici.

Kdo by měl být lídrem budoucí koalice?

Petr Fiala, ODS
Nevím, tato otázka nás ještě vůbec nenapadla. Ale logicky by to asi měl být někdo z nejsilnější opoziční strany, možná její předseda?

Jiří Pospíšil, TOP09
Tato otázka opravdu není na pořadu dne, nejprve musí být na stole koaliční smlouva. Až bude, budeme postupovat přesně podle této smlouvy a předpokládáme, že v ní bude jasně uvedeno, že lídrem koalice bude někdo z naší strany. Někdo, v jehož jméně je rychlost i česká tradice.

Marek Výborný, KDÚ-ČSL
Ne, o tom to jsme skutečně nepřemýšleli. To není důležité. Ale lidovci odjakživa byli lídry v koalicích, už od dob Ježíše Krista. I my chceme vykoupit voliče KDÚ-ČSL obětováním našeho lídra ve funkci předsedy.

Vít Rakušan, STAN
Naše hnutí má nejvíce starostů v republice. Z toho vyplývá, že máme dobré lídry a s tím se musí v koalici počítat. Samozřejmě je na to brzo, každý zápas začíná od nuly a každá koalice se jednou rozpadne, ale řeknu vám, že přes tohle nepojede vlak.

Jaký bude program koalice?

Petr Fiala, ODS
Náš program je neměnný a konzervativní už od doby Karla IV. To znamená masivní investice do hlavního města, důraz na vzdělání a nějaké ty pogromy. Nástřel společného programu koalice jsme pověsili na facebook a podle komentářů má velkou podporu. Poslední číslo je 6 lajků. Ale já to samozřejmě nesleduju.

Jiří Pospíšil, TOP09
Program TOP09 není pouze antibabiš. Je tam i antizeman, antiksčm, antipiráti, antiokamura, antikoncepce, antibiotika, vyberou si všichni. S programem ODS jsme ho zatím bohužel nemohli srovnat, protože mám od Fialy na facebooku ban.

Marek Výborný, KDÚ-ČSL
My máme výhodu, že náš program vyhrál soutěž o nejméně křesťanský program mezi tradičními křesťanskými stranami. Nicméně ban mám taky.

Vít Rakušan, STAN
My řešíme praktické věci, které lidi ve městech a obcích trápí. Takže nové chodníky do každé rodiny, odvoz popelnic každé druhé úterý po předchozím týdnu, kolik dětí, tolik školek a domácí lékař v každém domě. Je možné, že stejný program má i ODS, ale i já mám ban.

Jak bude vypadat kandidátka v jednotlivých krajích?

Petr Fiala, ODS
Kandidáti s největší pravděpodobností úspěchu budou nahoře, TOP09, KDU a STAN dostanou prostor na druhé straně volebního lístku.

Jiří Pospíšil, TOP09
Myslím, že by bylo rozumné vycházet z toho, jak strany dopadly v hlavním městě. Jinak pro nás projekt koalice postrádá smysl a ty Piráty nikdy neporazíme.

Marek Výborný, KDÚ-ČSL
Tradiční podpora křesťanských stran na venkově nás předurčuje k převzetí odpovědnosti. Za každý kostel v obci, za každou kapličku, křížek či boží muka budeme požadovat další místo na kandidátce.

Vít Rakušan, STAN
Obce jsou naše domény. Nemyslím si, že by se jiné strany měly mimo hlavní město prezentovat na našich kandidátkách. Ať si postaví vlastní.

ZDROJ: strach.cz

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4,69 out of 5)
Loading...