29.7.2019
Kategorie: Multikulturní soužití

Černí migranti v Německu vyrobili stojan na kola. Gratulace do Spolkové republiky

Sdílejte článek:

P. F. PODANÝ

 

Při rozšířené nechuti mnoha migrantů z Orientu tvrději pracovat, jakož i s ohledem na fakt, že mnozí z těchto tzv. uprchlíků jsou úplně či funkčně negramotní (z některých oblastí více než 50 %), hledají média v Německu jen obtížně příběhy, které by dokumentovaly úspěšné zapojení těchto jedinců do pracovního procesu.

Hezkým dokladem, že novináři systémových médií, kteří musejí povinně informovat o pozitivních stránkách islamizace a afrikanizce Evropy, mnohdy připomínají příslovečné „tonoucí chytající se stébla“, je i aktuální článek v durynském listu Thüringer Allgemeine (TA). Redaktor v něm se zjevným nadšením líčí, jak pět migrantů, čtyři muži a jedna žena, ze západoafrické země Pobřeží slonoviny vyrábí jednoduché, železné stojany na kola.

Výtvor natřený modrou barvou je výsledkem integračních snah a výuky Afričanů v kovodílně sociálního centra střediska odborného vzdělávání v durynském Mühlhausenu. V článku TA se dále zdůrazňuje užitečnost těchto stojanů, u nichž lze zaparkovat až 11 bicyklů, čímž se zlepšuje pořádek před fasádami místních domů, u jejichž vchodů se stojany na kola umisťují. Z toho jasně vyplývá, jak důležitou vykonávají tito černí pracanti, žadatelé o azyl, činnost. Ordnung, česky “pořádek”, totiž je, či spíše býval jednou z německých ctností. Hubert Grabe, instruktor Slonovinců, své svěřence nadšeně chválí jako ambiciózní, horlivé a vášnivé. Jak už řečeno na začátku, k těmto a jiným úspěchům začleňování Orientálců do pracovního procesu lze Němcům ze srdce a s obdivem gratulovat.

Autor: Piet Fenrir Podaný

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (44 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...