17.3.2019
Kategorie: Společnost

Vyhrožovat národu na tiskovce ? Nový milník ministra vnitra a Policie ČR

Sdílejte článek:

PAVEL OPL

Šokující zastrašování národa ministrem vnitra a policejním prezidentem je novou “metou”, kam se posunul oficiální slogan policie “Pomáhat a chránit”.

.
Za schvalování atentátu na zastupujícího říšského protektora trest smrti. A Gestapo začalo hon na tyto schvalovače. Záminkou pro popravu se stalo cokoliv. Karikatura, přimalování fousů a další. Hodila se jakákoliv záminka a dotyčný byl popraven. To bylo období 2.světové války.

Realita dnešní doby ? Ministr vnitra a předseda ČSSD Hamáček a policejní prezident udělali tiskovku a národu řekli : “Všechny aktivity, které by se daly vykládat jako schvalování masakru na Novém Zélandu policie pečlivě prověřuje a zajišťuje důkazy pro případné trestní řízení. Policie nebude tolerovat žádné projevy souhlasu s terorismem, extremismem nebo podněcování nenávisti.”

Co se stane záminkou pro stíhání ? Nikdo neví. Alespoň, že již nemáme trest smrti.

Událost na Novém Zélandu nebudu vůbec komentovat. Ve zkratce – samozřejmě ji neschvaluji.

Ale ptám se ? Co dělali politici a orgány činné v trestním řízení, kdy obludné vraždy a masakry muslimských teroristů a vrahů, byly i na našem území schvalovány rozličnými lidmi ? Co dělali, když v muslimských kazatelnách na našem území byla hlásána nenávistná kázání ?

Bez jakékoliv souvislosti s událostí na Novém Zélandu připomínám dvě přísloví :

  • Kdo seje vítr, sklízí bouři.
  • Oko za oko, zub za zub.

A co dělají politici v rámci celé Evropy k masovým projevům agrese řady migrantů vůči původnímu obyvatelstvu ? Znásilňování, loupeže, vraždy … Pokud vím, tak se vše zamlčuje, případně bagatelizuje. Ale těchto případů jsou na našem kontinentu tisíce !!!

Jako bývalý policejní rada Policejního prezídia ČR a Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování moc dobře vím, co vše jsou lidé schopni udělat, pokud mají pocit nebezpečí, či je někdo “tlačí do kouta”. Beze zbytku platí, že “zoufalí lidé dělají zoufalé činy”. Neřešené problémy a pocit ohrožení mohou lehce eskalovat v násilí a to i vůči nevinným osobám.

Místo výhrůžek by politici a přes jejich politické zadání i bezpečnostní složky měly v národu vzbuzovat pocit bezpečí a důvěry v politickou reprezentaci. To se v naší zemi dlouhodobě neděje.

Autor: Pavel Opl

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (48 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...