12.7.2014
Kategorie: Společnost

Zabili tě? Dame ti medajlu a nazdar!

Sdílejte článek:

LADISLAV VĚTVIČKA 12|07|2014

Medaili Za hrdinství uděluje prezident republiky u příležitosti státního svátku Dne obnovy samostatného ČS státu dne 28. října osobám za hrdinství v boji a těm, kteří se s nasazením vlastního života zasloužili o záchranu lidského života nebo značných materiálních hodnot.

 

[ad#hornisiroka]

 

Charakteristika medaile

 

Medaile Za hrdinství má průměr 33 mm a je ražena ze stříbra. Na rubu je velký státní znak České republiky a matriční číslo. Medaile je kolmým ouškem a pohyblivým kroužkem zavěšena na 38 mm široké náprsní průvlečné stuze, zlatožluto-bílo-červeno-modro-zlatožluté v poměru 14,5:3:3:3:14,5. Stužka má rozměry 38×10 mm. Při slavnostních příležitostech se medaile nosí “in natura”. Na občanském oděvu se může nosit na levé klopě úzká průvlečná stužka o šířce 8 mm v klopové dírce.

 


 

Tuž tolik teda řika služebni předpis. Teoryja. A fčil praxe, ja?

 

Naši synci byli zabiti sebevražednym teroristou. To je jasna věc. A prezident jim chce dat medajlu. Za hrdinstvi. 

 

A temu nerozumim.

 

Ti vojaci, keři tam musi dal služit a fungovat, nedostanu nic? Oni su snad menši hrdinove? Vždyť robi naprosto stejnu činnost. To neni hrdinství? A za co teda dostavaju medajlu? Za to, že měli smulu a služili zrovna, když okolo jelo to hovado oblepene dynamitem? To přece neni žadne hrdinstvi. Tomu se prostě řika kurevska smula!

 

Jenže medajla za kurevsku smulu neni. Cosik tu prostě nehraje.

 

 

Prezident je ma povyšit in memoriam, vdovam a děckam dat pořadny vdovsky a sirotči duchod aspoň na urovni platu zaprděneho poslanca a zaplatit děckam školne na deset roku dopředu. A tu svoju medajlu ať si klidně strči kajsik!

 

Z medajle se děcka ani vdovy nenažeru. Ale možna aspoň na chvilu uspokoji egzekutora, až přide.

 

A to si pište, že přide. Bo z jedneho platu děcka a hypoteku neutahnete.

 

Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty Fčil

 

[ad#velkadolni]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...