29.6.2014
Kategorie: Společnost

Okrádat trouby občany úřady přímo milují

Sdílejte článek:

PETR FOJTÍK 29|06|2014

Tak jsem se i já stal nepřizpůsobivým. Dokonce mé jméno náš městský úřad i na měsíc za trest na veřejnou desku vyvěsil! Všichni zodpovědní obyvatelé mého malého města, sousedé, známí, přátelé i kamarádi si mohli přečíst, že občan Fojtík porušil vyhlášku a neplatí. Poplatek za psíky….

 

[ad#hornisiroka]

 

Znáte to, každý rok se nabalují další a další povinnosti. Datumy, kdy musíte zaplatit to, kdy zase tohle. Je jich stále více a více, podle toho jak jsou státní a obecní úředníci aktivní.

 

Ti chytřejší, jako například já, si nastaví povinnosti plateb třeba do upomínače v počítači. Ti, na které ježíšek nezapomíná, jako například na mne, se radují z nového notebooku. Ti hloupější, jako například já, při kopírování upomínače udělají občas chybku.

 

No a tak jsem si letos 15.4.2014 úplně sám od sebe vzpomněl, že do 30.3.2014 jsem měl zaplatit 500,- Kč poplatek za naše dva psíky. 250,- Kč za jednoho. Ihned jsem sedl k novému notebooku, našel na stránkách městského úřadu číslo účtu pro tuto platbu určené, variabilní symbol dle adresy a zaplatil.

 

V půlce června dorazil dopis s upozorněním, že dlužím 250,- Kč za letošní rok poplatek ze psa…

 

Dohledal jsem tedy výpis z uskutečněné platby a poslal paní referentce. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat :

“Vážený pane, na Vaši platbu jsme čekali do 14.4.2014. Bohužel jste během deseti pracovních dnů, které od 30.3.2014 uběhly, svoji povinnost zaplatit řádně a včas poplatek nesplnil. 14.4.2014 jsme tedy vyjeli sjetinu všech hříšníků a nepřizpůsobivých a tuto vyvěsili na městskou veřejnou desku. Tímto jsme Vás upozornili dle zákona na Váš těžký přečin. 16.4.2014 přišla na náš účet Vaše platba. Jsme rádi, že způsob upomínky veřejným pranýřováním na obecní nástěnce na náměstí našeho krásného městečka splnil svůj účel a vy jste ihned neprodleně svůj dluh uhradil. Nicméně stejně pozdě….

 

Proto Vám dnes účtujeme dle Vyhlášky dalších 250,- Kč jako pokutu za pozdní platbu.

 

 

A běž někam, hloupý občane. Když nevíš, co všechno máš kdy zacálovat, tak raději drž ústa! Takových nepřizpůsobivých, jako jsi ty, máme u nás ve městě celou čtvrť. Válejí se po parku ožralí, rozbíjí lampy, chlastají čůčo na lavičkách, zvrací, strhávají odpadkové koše.

 

A ty neplatíš a ještě si stěžuješ, že jsou už týden prázdné boxy na pytlíky pro psí exkrementy. 

 

Pro tebe tu opravdu nejsme…..

 

[ad#velkadolni]

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 4,73 out of 5)
Loading...