14.6.2014
Kategorie: Ekonomika

Taxíkem do školy

Sdílejte článek:

OD: ANDREJ FANDÁK 14|06|2014

Mám jednu vzpomínku spojenou s mým dědou. Vždy, když jsem s ním jako malé dítě chodil na procházky do parku, tak ho jedna věc dokázala neuvěřitelně vytočit. Když jsem si našel nějaký kámen na chodníku a kopal si ho jako fotbalový míč před sebou.

 

[ad#hornisiroka]

 

Dostalo se mi tehdy dlouhé přednášky na téma obuvnické problematiky v dobách jeho mládí. Děda si na své první boty musel počkat do puberty. Teprve tehdy mu jeho otec koupil u lokálního obuvníka jeden pár. Boty to byly kvalitní, pekelně drahé a vydržet mu musely alespoň deset let. Na nové prostě nebyly peníze. Takto fungoval jeho otec, dědeček a co mu paměť sahala i celé generace před nimi.

 

Proto si můj děda bot neuvěřitelně vážil a mé dětské kopání do kamínků považoval za zbytečný hazard.

 

A pak přišel někdo, kdo koncept desetiletých bot poslal do minulosti. Ten někdo byl Tomáš Baťa. Modernizací výrobního procesu snížil cenu doposud v podstatě luxusního zboží na úroveň, že si i běžná střední třída mohla dovolit kopat na ulici do kamenů, aniž riskovala chození na boso.

 

Celý tento proces byl samozřejmě nepříjemný pro zmíněného tradičního Ševce. Nově otevřený obchod s Baťovou obuví v rodišti mého dědy mu výrazně zkomplikoval způsob obživy. Udělal by všechno možné, aby zabránil jeho vzniku. Jak by asi vypadal dnešní svět, kdyby se mu to podařilo? Pokud by se podobně postižení obchodníci zorganizovali a legislativně zakázali Baťovi fungovat.

 

Určitě by naše hezčí polovičky nemusely řešit každé ráno dilema, jaké boty si dnes obout. Měli bychom všichni jeden velmi kvalitní a drahý pár bot. A musel by nám vydržet deset let.

 

Na dědu a jeho obuvníka jsem si vzpomněl dnes, když jsem se dozvěděl o celosvětových protestech taxikářů proti nové aplikací umožňující přivolat si taxi bez zprostředkovatele . To dělá potenciálního taxikáře v podstatě z každého, kdo má vůli si takto vydělávat na živobytí. A tato obrovská nabídka, jak už to na volném trhu bývá, tlačí cenu služby výrazně dolů. Tento proces je pro oficiálního taxikáře s licencí stejně nepříjemný jako obchod s Baťův obuví pro obuvníka v dobách našich prarodičů. Legislativní zákaz zmíněné aplikace se moderním drožkářům jeví jako nejlepší řešení dané situace.

 

Neumíme dnes předpokládat, jakým způsobem ovlivní zákaz aplikace náš budoucí život. Ale umím si představit určitou paralelu s Baťovou revolucí v obouvání. Svého času luxusní způsob dopravy (cesta taxíkem) by se mohl stát zcela běžnou součástí života.

 

V dnešní době je vození se taxíkem takovou panskou vylomeninou, kterou si dopřejeme, když nám to buď platí zaměstnavatel, nebo když je každé jiné řešení transportu řádově náročnější (nad ránem před diskotékou se značným množstvím alkoholu v krvi).

 

To by se mohlo diametrálně změnit, kdybychom si dokázali přes mobilní aplikaci do pár minut přivolat levný odvoz. Odpadla by i potřeba řešit parkování v přecpaném centru. Možná by se i více lidí rozhodlo nevlastnit auto v našich městech bez metra a fungující veřejné dopravy.

 

 

Nevím, jestli v minulosti bylo třeba vybojovat s lobbisty a úředníky boj za právo na více než jeden pár bot za lidský život. Předpokládám, že spíše ano. A argumenty ševců byly asi stejné jako mají dnes taxikáři. Levné a nekvalitní boty budou nebezpečné pro své vlastníky. Lidé si je budou dobrovolně kupovat a ničit si tak životy. Před tímto nebezpečím jejich třeba ochránit zákonem.

 

Tento příběh se v lidských dějinách opakuje neustále. Když technologie nějakou službu, nebo zboží výrazně zlevní, ukončí vzácnost nějakého zboží (hudba a filmy přes internet), nahradí zcela nebo nějaké lidské povolání (dispečer taxislužby). Vždy vznikne protitlak ze strany zájmových skupin, kterým technologický pokrok odsune způsob obživy na smetiště dějin. Důležité je tento tlak ustát.

 

Pokud se nám, to podaří, tak budu jednou v budoucnosti, stejně jako můj děda, kroutit udiveně hlavou, když se budou moji vnuci vozit do školy taxíky.

 

ZDROJ: menejstatu.sk

 

[ad#velkadolni]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...