7.11.2018
Kategorie: Ekonomika

Ministr Vojtěch: Zvýšíme znovu daně na alkohol a cigarety, u benzinek alkohol zakážeme prodávat

Sdílejte článek:

REC

Měli bychom se pomalu připravit na to, že alkoholické nápoje budou nejen dražší, ale že nepůjdou koupit všude, například na benzínkách. 

[ad#textova1]

Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha za ANO je připravovaná strategie, která počítá s více nástroji. Jde hlavně o zvýšení spotřební daně na alkohol i tabák nebo zpřísnění reklamy na alkohol.

„Dalším z takových opatření je omezení prodeje alkoholu z hlediska místní dostupnosti. Např. prodej alkoholu u benzínových pump není nic, co bychom chtěli,“ řekl v úterý Vojtěch po konferenci týkající se konzumaci alkoholu a tabáku v ČR.

Češi prý patří k největším pijanům a kuřákům v Evropě. Spotřeba čistého lihu na osobu v roce 2017 stoupla na 14,4 litrů za rok – v průměru každý obyvatel Česka vypije jeden litr 50procentní pálenky měsíčně.

Na vysokou spotřebu alkoholu v ČR upozorňuje Světová zdravotnická organizace (WHO). Podle vedoucího kanceláře WHO v Česku Srdana Matiće udělali Češi přijetím protikuřáckého zákona velký pokrok v omezování kouření, ale měli by něco udělat v boji proti vysoké spotřebě alkoholu.

Tak nevím kam to spěje, soudruzi … souložení je ještě povolené?

[ad#pp-clanek-ctverec]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 4,83 out of 5)
Loading...