7.11.2018
Kategorie: Multikulturní soužití

Svoboda slova nevládne již ani v Oxfordu

Sdílejte článek:

PETR ROBEJŠEK

Proslulý debatní spolek Oxford Union, založený v devatenáctém století pozval k přednášce Alici Weidelovou, šéfku německé opoziční strany AfD. Tuto středu měla pronést projev a diskutovat s publikem.

[ad#textova1]

Po tom, co byla její přednáška oznámena, začaly protesty a výzvy k demonstracím. A tak Weidelová z bezpečnostních důvodů přednášku odřekla. Zástupce debatního klubu Oxford Union se marně dovolával práva na svobodu slova a svou zásadu politické neutrality.

V dobách, kdy ještě vládla svoboda slova, tak vystoupili v Oxford Union i tak sporné osobnosti, jako byl Malcolm X nebo Jasir Arafát. Ale to už je hodně dávno.

Ale proč to vlastně píši? Německá média se omezila na vyjmenování všech možných studentských antifa-skupinek, které proti Weidelové protestovaly. Ale pouze v anglickém denníku The Telegraph jste se mohli dočíst o tom, že otevřený dopis, který podepisovali i profesoři iniciovala muslimská organizace Oxford Labour Muslim Network.

The Telegraph zmiňuje, že dopis označuje AfD jako antisemitistickou, homofobní a islamofóbní politickou stranu. Není to dojemné, že zrovna muslimská organizace varuje před antisemitismem a homofobii a dokonce se nenechá zmást ani tím, že sama Weidelová je lesbička?

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Petr Robejšek, fb

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...