6.9.2018
Kategorie: Společnost

Ester, budeme tě mít rádi i v dresu Rakouska!

Sdílejte článek:

JAN HOFÍREK

Bafuňáři se přepočítali – Ester Ledecká se vydírat nenechá…

[ad#textova1]
„S politikou to nemělo nic společného. Odešla jsem kvůli několika lidem v tenisovém svazu, kteří mi dělali problémy.“ Takto vysvětlila svůj „útěk na Západ“ Martina Navrátilová, přičemž se ukazuje, že dnešní bafuňáři se nijak neliší od těch, kteří za hlubokého socialismu vyštvali do emigrace slavnou tenisovou hvězdu.
.
Řeč je pochopitelně o Ester Ledecké, která dnes řeší podobné dilema – má nadále reprezentovat stát, jejíž sportovní činovníci se snaží udělat si z jejích úspěchů pro sebe zlatý důl, nebo (byť s těžkým srdcem) startovat na soutěžích za jinou zemi?
 .
Doporučil bych Ester tu druhou variantu. I když její okolí usiluje o to, aby ji chránilo před nechutnými praktikami funkcionářů lyžařského svazu, určitě se k ní něco i tak dostane a na klidu jí určitě nepřidá.
 .
Janek Ledecký prohlásil, že od začátku dceřiny kariéry musel permanentně bojovat s lyžařským svazem a jeho byrokratickým aparátem. A jestliže ani dnes, kdy je z Ester Ledecké superhvězda, se chování a jednání bafuňářů nezměnilo, pak je evidentní, že tito lidé jsou ve svém přesvědčení o vlastní výjimečnosti, důležitosti a nedotknutelnosti doslova zabetonováni a čekat u nich nějakou sebereflexi je beznadějné a pošetilé.
 .
Když Martina Navrátilová emigrovala USA, každý u nás věděl, že je to pořád naše tenistka a na její úspěchy byl celý národ hrdý. Pokud se Ester rozhodne reprezentovat jinou zemi, nikdo jí to u nás nebude mít za zlé. Budeme jí fandit úplně stejně jako dosud, protože je prostě naše a naše zůstane i v jakémkoli jiném dresu!  

[ad#pp-clanek-ctverec]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (32 votes, average: 4,41 out of 5)
Loading...