16.4.2018
Kategorie: Historie

Navždy budeme jen montovnou plnou úslužných slouhů

Sdílejte článek:

LEO ŠVANČARA

Všichni jsme se celý komunismus divili, jak je možné, že Maďaři či Poláci měli i přes tlak Moskvy ve svých zemích zachován trochu normální systém, zatímco zde ten nás stát ukradl i ten nejmenší verpánek poslednímu ševci.

[ad#textova1]

Dnes se stejně tak divíme, jak je možné, že Polsko živí svými malými spokojenými rolníky nejen dosyta sebe samo, ale skoro celou Evropu, či jak to, že malé Maďarsko dokázalo postavit hráz milionům migrantů táhnoucích přes Budapešť do Evropy.

Jenže se divíme zbytečně!

Je to totiž díky tomu, že tyto národy jsou schopny dlouhodobě generovat a také držet u moci politiky, kteří mají charisma, kteří to, co slíbí, také nejméně způli udělají, kteří svou činností a svými zákony zlepšují život běžných obyvatel své země – a nikoli je jen stále více a více zotročují, jako ti politici naši!

Když se taková politická postava jednou za čas objeví náhodou u nás, ihned většina lidí začne podvědomě takového člověka nenávidět, protože Čech nikdy neodpustí, když je někdo vedle něho náhodou statečnější a v názorech pevnější než on sám.

A je jedno, že mu vlastně nemohou vytknout racionálně naprosto nic – jednoduše mu plácnou na čelo nálepky “rasista”, “nácek” či “diktátor” a je to. A nediskutuje se už dál – a kdo náhodou diskutuje a chce slyšet argumenty, je nejspíše také fašoun či nedemokrat, protože o takovém “odporném člověku”, který v politice má vlastní názor a razí jej, přece diskutovat není vůbec slušné!

A tak jsme tam, kde jsme. Proto u nás nikdy nemůže být ani Maďarsko, ani Polsko. Navždy budeme jen montovnou plnou úslužných slouhů, počítajících své vlastní jidášské stříbrňáčky odpadlé z plných stolů germánských, a po večerech nadávajících u piva “na poměry”. (Tedy u piva jen dnes už na zaplivaném chodníku, protože i ten nejtyranštější kuřácký zákon v celé Evropě přijímáme ochotně s ohnutým hřbetem!)

[ad#pp-clanek-ctverec] 

Autor: Leo Švančara

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 4,93 out of 5)
Loading...