28.9.2017
Kategorie: Společnost

Je čas na vzpouru

Sdílejte článek:

RUDOLF MLÁDEK

Jásání slepců a hlušců je odstrašující. Mnohá média a mnozí politici jásají nad posledními volbami jak ve Francii, Nizozemí, tak v SRN. Vyhrála prý demokracie, slušnost, naděje, integrace EU a kdo ví, co ještě. Ve Velké Británii naopak prý zvítězila xenofobie, rasismus, v USA ještě hůř. Není nic hloupějšího, než taková zjednodušená hodnocení.

[ad#clanek-respo]

Demokracie není zárukou na vše

Demokracie je pouze právním předpokladem a naplnit ji musí lidé. Opět si musíme připomínat, že Hitler či Gottwald byli zvoleni v řádných demokratických volbách? Ale latentní totalita existovala jak v Německu, tak v Československu již před jejich volbou. Samotný volební den se vždy tyto nálady a skutečnosti odráží a stalo se tak i v minulosti. Odmítnutí plíživé totality není a nemůže být xenofobií či rasismem. A totalita má vždy stejnou tvář: Nařizuje, přikazuje, omezuje, nálepkuje, umlčuje, reguluje a vyhrožuje.

Politika v globalizaci

Pravo-levé klání, které bylo po II.světové válce základem voleb v demokracii, mělo vítěze a poražené. Ale poražení se neobávali toho, že budou ostrakizováni, umlčováni a nebo, že vítěz bude jednat a řídit stát výrazně proti jejich zájmům. Taková politika by byla nemyslitelná.

Taková politika se ale v globalizaci stala základem vlády Obamy v USA a stejně tak „tvrdého jádra“ Evropské unie. Pravo-levé klání přestalo být základem voleb. Z voleb se stal boj.

Občan válku nezačal

Běžný občan se politikou příliš nezaobírá, na to má svých starostí až dost. A je stejný na americkém kontinentě jako v Evropě. Vždy až se zpožděním si začne uvědomovat, že se jeho okolní svět mění. A pokud se mění k horšímu, začne občan hledat viníka a ptát se na řešení.

Politika osy Brusel-Paříž-Berlín začala život obyvatel na mnoha území EU výrazně zhoršovat. Růst protistran, které odmítají zlou ideu i praxi EU se zvětšuje a zvětšuje. Těžko ji zastaví dočasné jásání servilních přisluhovačů osy. Ve Francii prakticky došlo k politickému převratu, kdy stabilní strany i jejich kandidáti skončili v poli poražených. Poslední projev vítěze Macrona o „federaci“ dvou stát a ostatních už brzy neexistujích jen potvrdil, že ve Francii není naděje na správnou cestu. Britové se rozhodli vymanit se z osy Brusel-Paříž-Berlín a EU opouštějí. Státy střední Evropy, členové EU, k tomu mají mnohem blíže, než se zdá. Zběsilost obamistů i levice v Evropě na zatím (!) demokratické vzpoury občanů je hrůzná. Rabování, zapalování, osobní útoky a násilí. Obdoba hitlerovských band z minulého století. Nikdo z opěvovaných a ojásaných „demokratů“ proti tomuto běsnění neprotestuje, mnohá horká témata se silou vládní moci naopak tabuizují. Klání z volební místnosti se přesouvá na boj v ulici.

Migranti jako hrozba

Nikdo nepochybuje, že skuteční uprchlíci si zaslouží pomoc a dočasné ubytování. Je ale zločinem nazvat kohokoli, kdo přijde či pronikne na území EU uprchlíkem. Protože tím se pomoc uprchlíkům jenom zhoršuje. Migrační vlna, ke které dala zelenou osa Brusel-Paříž-Berlín, se ukazuje velmi nebezpečnou pro další vývoj. Migranti povětšinou nejsou schopni pracovat a jen cca15% z nich najde nějaké uplatnění. Z miliónů ostatních migrantů se stanou doživotní příjemci dávek. Vedle samotných vynaložených peněz pak taková politika představuje naprostou degradaci lidských civilizačních hodnot. Nelze trestat dnešní obyvatelstvo Evropy za stav v Africe či kdekoliv jinde povinnou doživotní robotou ve prospěch migrantů.

Je to nikoliv pomoc, je to asociální a nesmyslné. Je jen otázkou času, kdy se evropský otrok, kterého osa Brusel-Paříž-Berlín vytváří, vzbouří. V USA už vzpouru zahájil Donald Trump a jeho voliči.

Obsazení veřejného evropské prostoru náboženskými symboly, které hlasy imánů slibují občanům Evropy přímou likvidaci a porobu, je nezřídka srovnáváno s nacismem. Ostatně Evropský soud pro lidská práva opakovaně rozhodl, že právo šaría jako součást islámu není slučitelné s demokracií.

Ještě nikdo Evropanům od roku 1945 resp. 1989 na evropském kontinentě takto nevyhrožoval. Ještě nikdy Evropané nebyli v tak akutním nebezpečí, ještě nikdy k němu nepřistupovali s takovou až tupou politickou odevzdaností. Terorismus se stal téměř denní realitou a hlupci oslavované „elity“ vzkazují Evropanům, že si na to mají zvyknout.

Ještě nikdy nebyla žádná osa, jako je Brusel-Paříž-Berlín nám všem tak nebezpečná.

Je čas na vzpouru.

[ad#pp-clanek-ctverec]

PS. S poděkováním panu kardinálovi Dominiku Dukovi, který to vyslovil veřejně jako první.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...