17.9.2017
Kategorie: Humor

Topení prasetem

Sdílejte článek:

J. FRANĚK

Opakuju se, ale takový to hezký počasí, 18-25°C, jasno a bezvětří, už zřejmě natrvalo patří do historie. Kde jsou ty časy, kdy soudruzi poroučeli větru, dešti? Čtvrt roku -10, čtvrt +40, zbytek 5-15, vichr, chčije…

[ad#clanek-respo]

A tak se přibelhám do svého průfukáče, uvnitř vpravdě “pohodová” teplota 15°. Inu co. Od začátku září holt budem topit, do května. Jen doufám že eurobuzny, nadšeně omílající svou mantru “globálního oteplování” (nepletou si počasí s prosazováním vlastní sexuální orientace..?) nezavedou v rámci módního omezování kouření všeho druhu konečně i plošný zákaz topení dřevem a uhlím, a povinné vytápění plynem i na samotách. Je přece třeba kámošům z plynárenských megatrustů trošínku polepšit, není-liž pravda?

Popravdě, nějaký podobný eu-nesmysl očekávám každým dnem. Co s tím? Plynovod k nám do lesa nevede, cisterna nezajede. Na dovoz zásobníků s plynem vrtulníkem, na rozdíl od různých “dotačních přilepšovačů” z řad dnešní parodie na elitu, nemám.

Čeká mě problém? Noo, napadá mě, možná ani ne. Vlastně, budu-li si nucen donášet plyn v igelitových pytlících, neustálým pobíháním se zahřeju tak, že ani žádného topení nebudu potřebovat, čímž vlastně ušetřím!

Ach jo. Ale pak mě napadá – není v tom kouska pravdy? Teda, že by se mi chtělo, no ale, eh..

Dobrá. Místo zatápění lezu na trenažér, zas něco posílíme, zhubnem další deko. Po pěti minutách shazuju triko. Po dalších třech pouštim větrák, za chvíli ho přepínám na max otáčky. Prase jedno špekovatý, hnusný, odporný…

Vydržim asi 40 minut. Uff, a dost. Šílíš, dědku?!! Pelech, čajik, rum, cigárko.., ano, tak je to správně. A co to, najednou žádná kossa neni. Hmm, popatřim na teploměr:

-Cože?!!!

Uvnitř je příjemnejch osmnáct!

Dovolím si tedy přiložit návod na topení pro chudší rodiny: posaďte své tlusté děti na rotopedy před větráky, za chvíli je to doma na kraťasy! 

Gutšábes!

[ad#pp-clanek-ctverec]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 4,84 out of 5)
Loading...