16.8.2017
Kategorie: Společnost

Jsem ještě optimista nebo už pesimista?

Sdílejte článek:

MILOŠ PAVLŮ

A tak nevím – jsem ještě optimista nebo už pesimista? Za posledních 5 minut mnou proběhl následující tok myšlenek k naší dnešní společnosti (od mladých po staré):

[ad#clanek-respo]

Škola dětem znechutí učení systémem pozorně poslouchej, ani se nehni, zapamatuj si moudra učitele a pak je kdykoliv jak kolovrátek zopakuj, hlavně nebuď iniciativní a nechtěj změny.

Po ZŠ se studují neuvěřitelné ptákoviny, více než 50% studentů od počátku ví, že nebude nikdy dělat to, co studuje.

Diplomky si studenti prakticky zadávají sami a prakticky sami si vybírají oponenty,

Studenti nemají žádné pozitivní příklady v médiích – vidí tam Prague Pride, slyší zloděje jak kříčí: chyťte zloděje, vidí, že těm málo zlodějům kradoucím ve velkém se stejně nic nestane.

O malých firmách, které jsou v rozvinutém světě nejdynamičtější a přináší nejvíce inovací, slyší od rána do večera „že kradnů“ apod.

Za poslední roky nevznikl žádný kvalitní zákon, který by nepotřeboval ihned „novelu“. Zákonů je nesmyslně mnoho, za lidský život se nedají ani přečíst, přitom neznalost zákonů neomlouvá.

Úspěšný podnikatel začíná být ten, kde nejlépe ukradne nejvíce dotací tak, aby to nakonec bylo jen morální selhání ale podle práva bylo vše OK.

O vymahatelnosti práva se v ČR už nedá ani mluvit, ale není to jenom věc soudců. Je to více tou bandou právníků, kteří vystudovali proto, že to maminka chtěla a dnes jsou živí z krytí lumpáren a z donekonečna psaných a pozměňovaných zákonů.

Úcta mladých ke starším se naprosto vytratila (často si za to ale ti staří mohou sami),

Minority postupně více a více otvírají dveře do většinové společnosti a brzy budou mít zcela navrch. To co dříve bylo tabu je dnes normou (skvělý MUDr. Šmucler by se s TABU už neuživil).

Evropská unie vznikla tak, že 28 států čekalo, že jim to přinese jenom positiva. V čele EU stojí neskuteční „vůdci“, kteří si pletou řády a chovají se jak střední personál na UVKSČ.

Dotační politika je nastavená tak, aby všechny prachy nakonec stejně dotekly tam, kam mají. Tedy do Německa, Francie a Bruselu.

Většina lidí má vše důležité, ale je strašně nespokojená, pravdoláskařů a dobroserů přibývá geometrickou řadou.

O uprchlické politice „neuprchlíků“ jsem myšlenky potlačil, aby to se mnou neseklo. Statky, které vybudovali naši předci v krvi a v potu, dáváme zadarmo, aby nás „umlátili“ čepicemi.

… atd., atd., mezinárodní politika, řinčení zbraní, zcela nekryté měny, zadluženost všech, atd., atd.

A to si já vůl pořád myslím, že jsem optimista a že lze vše ještě „dovést k normálu“. Po volbách a bez vidlí to ale nebude! Celý mikro a makrokosmos je držen vždy nějakým druhem „pojiva“, těžko ale hledám pojivo k něčemu, „co už se dávno utrhlo od řetězu“!

 [ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Miloš Pavlů

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 4,82 out of 5)
Loading...